Vikt på våra katter

För länge sedan skapade jag inlägg för katternas vikter. Det är ett bra sätt att hålla koll på dem. Men samtidigt lite tråkigt för våra tjejer är så smala. För smala! Jättetråkigt att se det varje gång..

Blossom – Blossoms vikt

Blossom är lite kinkig när det gäller mat. Hon försökte äta mjukmat när hon var mindre men hon blev dålig i magen av det. Hennes uppfödare sa att Blossoms mamma hade samma bekymmer och att det inte var något att oroa sig över. Det slutade med att Blossom inte ville ha mjukmat till slut. Bra på ett sätt men inte viktmässigt. Det hon går med på att äta idag (förutom torrfodret) är kalkonskinka. Så vi försöker att ge henne det så ofta vi kan. Men det räcker inte långt. Häromdagen upptäckte jag att hon var lite röd på tandköttet? Vad kan det vara tro? Det hänger kanske ihop med hennes låga vikt? Det ska vi kolla upp!!

Disney – Disneys vikt

Disney är en annan historia. Hon är så pytteliten i sig. Hon vägde bara 1,3 kg när vi köpte henne och då var hon 5 månader gammal. Hon älskar mat och i synnerhet mjukmat så det känns bra. Men hon går inte upp i vikt för det! Hon äter mycket och gärna men är så himla smal ändå. Jag tror att vi får ta tag i det där vikt bekymret på allvar. Verkligen satsa på att få upp våra små tjejer till i alla fall Disney 3 kg och Blossom 4 kg.

Leo –Leos vikt

Leo däremot är våran stolthet. Han är väldigt stadig i sin viktkurva. Det känns underbart!! Inga problem alls. Inte med maten, inte med dåliga magar, inte något. Helt fantastiskt! Ett litet bekymmer är väl det att om vi ska ge tjejerna mera mat så vill ju Leo så klart oxå ha. Då kanske det slutar med att tjejerna väger 3 kg var och Leo 10 kg. 🙂 Nä skämt åsido! Så illa ska det väl inte bli. Det får vi inte hoppas!! Hehe

Vad väger era katter och hur gamla är de?

spacer

11 comments on “Vikt på våra katter

 1. Karin

  Hej!
  Jag (vi) har tre katter och senast när jag vägde dem såg det ut så här.
  Thea 1 år 3,5 kg (har gått upp från 3 kg till 3,5 på bara nån månad)
  Neo 1 ½år 4 kg (men jag tror att han gått upp sen dess för han är tung)
  Lucas 7½ år 4,6 kg. Han är kräsmagad, vill inte ha något annat än torrfoder. Dessutom var han sjuk en vända och slutade äta så nu försöker vi ”göda” upp honom igen.

  Neo och Thea älskar allt. Källarrökt skinka, leverpastaj, blötmat, ostbågar osv.

  Hoppas att ert veterinärbesök går bra på alla sätt.

 2. christel

  Okej kanske idè att göra det om du inte tänkt hålla på med uppfödning… tror hon kommer äta upp sej lite iaf.
  Jaha du bor i närheten alltså 🙂 -va skojsigt… vi ska bo i ett hus på en liten hästgård med hundar katter å hästar 🙂 passar ju oss som gillar djur… det är ett hus brevid stora huset så där ska vi bo… -blev så glad att vi fick hyra med våra 5 pälsisar… blir ju en bit för min sambo att köra, jobbar ju i mölnlycke men det är ju inte så långt å motorväg hela vägen…
  kram

 3. Kattmamma

  Disneys pappa var jättefin. Mamma var ganska liten. Inte så smal kanske men lite mini katt om jag minns rätt.
  Jag har ingen kontakt med uppfödaren så jag kan inte dubbelkolla det.
  Jag misstänker att Disney är så liten för att hon är okastrerad som du säger. Vi måste göra det snarast!
  Du ska flytta till Fjärås säger du. Då blir vi nästan grannar ju. 🙂

 4. Kattmamma

  Christel!

  P-piller äter inte mina tjejer. Har aldrig gjort heller. Jag är ganska anti det oxå. Däremot så är det mer än dags att kastrera dem! Vi ska börja med lilla Disney. Hon löper med jämna mellanrum. Det gör inte Blossom.
  Blossoms tandkött är oxå ett bekymmer så det ska vi ta tag i oxå.

  Det blir mycket spring till veterinären den närmaste tiden. Leo ska vaccineras, Disney ska kastreras, Blossom ska oxå vaccineras snart och kastreras + kolla upp tandköttet. Phuuu.. Och katterna är liksom friska i övrigt!

  Jaja, det är bara att börja beta av!

 5. christel

  Hej tycker nog du ska kolla upp disney -hur var hennes föräldrar då ? i vikt å så ? väger alldeles för lite tycker jag då… kan du inte prova med hill`s a/d (mjukmat) ett tag så kanske hon går upp lite.. tycker min olivia är liten men det är ju ingenting mot din disney måste ju va jätteliten ju… 🙁 håller med om det att det finns ju kattböcker som bättre…
  Ha det å Kramiz

 6. Kattmamma

  Va roligt att ni så gärna delar med er. Jätteroligt för oss att kunna jämföra!

  Tina: Blossom äter inte mjukmat längre, hon äter bara torrfoder. Mjukmat åt hon bara ett par gånger när hon var liten. Nu vill hon inte ha det. Exigent köpte jag senast och den är omtyckt av alla.
  2,8 kg och 8 månader är ju ganska så ok eller? Disney är som sagt över 2 år och väger 2,1. Så du kan tänka dig. En liten råtta är det. 🙂
  Grattis till er nya kisse. Va roligt!! Jag skulle vilja ha en till men min sambo säger: Nej, punkt, slutdiskuterat! 🙁

 7. Tina

  Äter Blossom torrfoder? Isåfall borde du verkligen testa fodret från Royal Canin som heter Exigent. Min katt var väldigt kräsen när vi fick henne men nu är hon ett riktigt matvrak och verkligen rensar skålen.. Det kan ju vara en tandköttsinflammation hon får genom att inte tänderna blir rena nog. Äter katter endast blötmat är det lätt hänt att det uppstår.

  Min lilla Lisen är snart 8 månader och hon väger 2.8.. Väldigt liten! Men hon var extremt liten när hon föddes och dom trodde inte hon skulle överleva. Vår nya lilla katt som kommer idag väger 2.5, en hane som är 5 månader.

 8. nadja

  max är 1år precis och väger omkring 3.6kg och han äter ingen mjukmat alls han slickar bara bort gelen av maten så det är torrmat som gäller.jag ska på en hälsokontroll på fredag nästa vecka.

 9. christel

  Hej
  Fjärås heter det ju stället vi ska bo i… är åt smma håll iaf 🙂
  Jag har gett mina tjejer r-c outdoor 30 -det är energirikt och de gillar det… mycke bättre än r-c för kräsna -du kan ju testa med en liten påse först å ha som godis så får du se om de äter…
  Ha en bra dag Kram

 10. Erika

  Min hona som är tre väger knappa tre kilo (fast hon är avmaskad) men hon är smidig, pigg och har aptit. Hon är inte så stor i benstommen dock.

  Hankatten som är sex månader väger drygt 3,7.

 11. christel

  Hej
  jo va ett tag sen jag var här å skrev men har kollat in men inte hunnit så mycke mera… Jo vi ska hyra ett hus i åsa från 11 jan så det hoppas jag våra pälsisar godtar…:)
  MEN oj så lite dom väger tjejerna medans Leo håller sej lagom 🙂 MEN tycker nog du ska kolla upp tandköttet kan ju va början till tandsten el folr 🙁 ( -men att de minskat i vikt kan ju bero på att de inte är steriliserade el äter piller (vilket dom inte ska göra heller p-piller alltså 🙂 ) då äter dom ju inte mer än vad dom behöver… har haft okastrerade honor å inga p-piller när jag växte upp och de var ju i smalaste laget… så det kan ju va därför dina är så smala…
  MINA ligger bra… My ligger på 3,5 10 år Olivia 7 år 3 kg (dålig med maten alltid varit) och Amanda 3 år närmare 4:a kg Rasmus väger 7 kilo 4 år och Baltiz drygt 2 1/2 år väger 4,6 kilo
  Ha en braig kväll Kramizar

Leave a reply