Nya kattleksaker

Söta tomtemöss

möss

Härom veckan köpte jag lite nya kattleksaker. Inte för att det behövdes. Det kan jag verkligen inte säga. Just de här fick följa med hem för att de var så söta. De har ett litet hjul under så tanken är väl att de ska åka en bit. Tror ni de gör det? Nä, de tvärstannar så fort man släpper dem med handen. Hmm.. Vad säger man? Jag vågar inte låta katterna leka med de heller på grund av alla lösa delar så som: ögon, öron, mössa, näsa osv. Jag är lite fjantig när det gäller sådant. Men man vet aldrig. Vi tar det säkra före det osäkra och låter mössen vara ifred.

Jag handlar så mycket och så ofta att de senast inköpta leksakerna får ligga i lådan ett tag innan katterna får dem.
Nu är det snart dags att ta mig i kragen och åka iväg till katthemmet med alla prylar. Vi har försökt att få till en träff ett antal gånger men när det inte blir av så tar det ett tag innan vi tar nya tag. 🙂 Nu känns det som att det börjar bli dags att göra ett nytt försök!

Hoppas ni får en underbar dag! Här skiner solen och det verkar som att det blir en perfekt höstdag..

spacer

12 comments on “Nya kattleksaker

 1. Kattmamma

  Hej Carin och välkommen till mitt paradis! 🙂
  Va kul att du skaffar katt. Du kommer med all säkerhet att bli hur nöjd som helst.
  Katter är fantastiska djur. Så stort grattis till ditt nya liv som kattägare.

  Mitt förslag till namn: Bobo! Min nästa hane ska nog få heta Bobo. 🙂 Om jag inte hunnit hitta på ngt annat tills dess.

  Lycka till och hoppas du stannar kvar här på kattlivet och fortsätter prata katt med oss!
  Kram

 2. carin

  det känns som jag kommit till rätt sida. Ska för första gången skaffa katt, den lilla söta krabaten kommer hem om en vecka. Han har inger namn än (han riktiga namn är bobby bubbles men jag vet inte om jag vill kalla honom bobby)

  Men jag är riktigt sugen på att ha huset fullt med hemmagjorda kattleksaker när han kommer, eftersom jag är en pysslig tjej 😛

 3. Kattmamma

  Christell du är inte dålig på att förklara! Det kan lika gärna vara jag som är dålig på att förstå. 😉
  Det är inte så dumt om du vill fota dina påhitt så kan jag lägga upp de i ett inlägg om du vill. Jag tror nog att de flesta uppskattar billiga och roliga kattleksaker.
  Orkar du det så tar jag gärna emot det.

  Det där med de virkade mössen låter oxå spännande. Måste skaffa!
  Kram

 4. christell

  Hej
  stämmer bra det -biten man river av mjölkpkt -jättepoppis…:) finns ju piprensare fast glittriga (i hobbyaffärer) och dom delar jag i mindre bitar som man snurrar runt fingret som en spiral -gud så dålig ja är på att förklara…
  de andra spiralerna har jag köpt djuraffären huveröds de är 8 cm långa (brukar va flera st i en påse) och delar man dom i två så blir dom lätta att bära omkring…
  NÄ virkar inte möss själv men har fundret på det… på kattutställningar här runt gbg brukar de ha såna med kattmynta och nåt mer i… är en tjej som virkar dom och så säljs dom där…. de går åt ganska så fort.. och de är verkligen poppis har 5 st höga katter här… nädå men de är roliga tycker mina då…
  HOPPAS ni förstår bättre vad jag menar annars får jag väl fota mina påhitt :))
  Kram

 5. Kattmamma

  Hej Heidi!
  Du är inte ensam om att ha det problemet. Hehe Vi har exakt samma problem. Ibland lyckas katterna själva hitta leksaken för att sen slarva bort den igen. 🙂 Så håller de på..
  Leo och Disney älskar laserpekaren. Blossom älskar små möss. Små bollar är populära av alla. Disney är väldigt mycket för alla slags vippor. Leos största last är pälstrasor (före detta pälsbollar) 🙂 De är så söndertuggade och så smutsiga men han älskar dem. Det är det enda han gräver fram.
  Disney är den som leker mest och med det mesta. De andra två är lite mer kräsna. Börjar kanske bli vuxna? 🙂

  Kram

 6. Heidi.kattbloggen

  Vilka söta möss 🙂 synd att dom inte var användbara. Själv har jag problemet att alla leksaker katterna älskar försvinner spårlöst. Förmodligen under badkaret och längst in nånstans där man aldrig kollar 😉 Vilka leksaker går mest hem hos dina kissar? Här är pälsmöss, fjädervippa och laserpekare populärast.

 7. Kattmamma

  Hej Helene!
  Varmt välkommen in i vår kattvärld. Hoppas att du trivs och stannar med oss. Har du frågor, funderingar eller bara vill dela med dig av något kattigt så är det bara att köra.
  Tusen tack för dina varma ord!
  Det ska bli kul och se vad Hope sysslar med oxå. 🙂

  Kram

 8. Helene

  Hej

  du har en superfin kattsida som jag nyligen upptäckt men har nog lusläst varenda rad. Tack för en kul, inspirerande och fin sida.

  Hälsn Helene

 9. Kattmamma

  Virkar du mössen själv? 🙂
  Det där med spiraler fattar inte jag.. Vad är det?
  Mjölkflärpar? Är det den biten som blir kvar när man öppnar en mjölk?
  Glittriga piprensare i små korta bitar? Vad är det? 🙂

  Här kom du med en massa nytt och kul men du får nog förklara lite närmare vad det är. 🙂
  Vi sitter här som 2 frågetecken, jag och min sambo. 😉
  Kram

 10. christell

  He he känner igen det där…. med att få lust att städa men sen försvinner lusten snabbt… 🙂 JO mina har virkade möss med kattmynta en del andra möss går bra ibland.. bollar är populära sen finns det typ spiraler som jag delat i två som amanda älskar -boade med dom överallt när hon va liten…:) Rasmus är ju lite egen -mjölkflärpar ska det va och glittriga piprensare i små korta bitar… som han ska hoppa och fånga… My gillar foliebollar och Oivia -ihopknycklade papperstussar typ kvitton… Baltiz bara älskar ju bollar och prasseltunneln (finns på rusta) -ligger och smyger i den och hoppar fram så man håller på att få hjärtattack… sen en annan har varit jätterolig en sån där rund sak med en boll i som de petar på så den åker runt… -jättepoppis hos de yngre… och kattsäkra…

  Kramiz

 11. Kattmamma

  Ja, dagen har varit underbar. Tom så att jag kände för att putsa fönster. Men det sket sig. Orkade inte egentligen, det var solen som försökte lura mig att jag hade lust. 🙂
  Det är mycket leksaker som är kattfarliga. Speciellt om man har klantkatter. Då får man vara extra uppmärksam.
  Har dina katter några egna favoriter? Vilka i så fall?

  Kramis

 12. christell

  men å så söta möss men förstår att dej -inte många leksaker som är ”kattsäkra” å de är ju som små barn -allt ska i munnen 🙂 finns ju beskrivn på vad man kan sy virka el sticka om man vill ha säkra saker… som man kan fylla med kattmynta å valerina… Visst är det en härlig höstdag 🙂 så skönt med sol…
  Kram

Leave a reply