Perser & Exotic uppfödare

Fråga:

Hej! Kan Ni hjälpa mig?
Jag önskar köpa en fin katt
chinchilla hona(PER nr 12)
mvh
Andrea

Svar:

Hej Andrea!

Självklart kan jag hjälpa dig på traven. Här får du länk till perser uppfödare. Kolla om det är någon som har just en sådan katt du söker. Lycka till!

/Kattmamma

spacer

2 comments on “Perser & Exotic uppfödare

 1. Kattmamma

  Hej Mia!
  Jag börjar med att säga grattis till din nya familjemedlem. Kul med en kattmänniska till. 🙂

  Du säger att du hämtat henne idag. Det är en stor omväxling för katten att flytta till ett nytt hem, ge henne lite tid. Det kan ta dagar och ibland även veckor för kissen att känna sig trygg i sitt nya hem. Det är lite individuellt.

  Att det rinner mer i det ena ögat behöver inte alls vara något konstigt. De kan ha fått ngt i ögat och därför rinner det i just det ögat. Ibland kan de få ut det själva och ibland behöver man hjälpa dem på traven.

  Våran Disney var oxå väldigt liten när vi hämtade henne. Hon var 5 månader men såg ut som 12 veckor. Men vissa katter är bara små, speciellt perser. Så det behöver inte vara ngn fara. Avvakta lite med det.

  Det där med pälsen verkar dock lite konstigt. Exotic ska ha kort päls, ja. Är du säker på att du köpt en exotic då?

  Mitt råd till dig är att låta kissen vara tills den har utforskat hemmet lite grann. Ge den lite tid. Är den lite uppskrämd så behöver den lugn och ro. Jag vet att det är svårt man vill ju bara ha den i sitt knä och gosa. Men det kommer när den har landat lite.
  Försök att ge den ngt gott att äta och prata lugnande med den. Så småningom kan du försöka att leka lite med den. Men ha inte för bråttom.

  Visst finns det risk att hon har råkat ut för ngt i sitt tidigare hem. Det kan man aldrig veta. Hur såg hemmet ut då? Kände du att det var ngt konstigt när du hämtade henne?

  Lycka till!

 2. Mia

  Hejsan jag har några funderingar som jag hoppas kunna få svar på. Idag var jag och hämtade en exotic hona på 1,4 år och redan nu har jag märkt att hon verkar ha problem med sitt högra öga, det rinner mer än det andra och hon har det inte öppet på samma sätt som det vänsta. Vad kan det vara för fel? Och undrar jag varför hon är så väldigt liten, hon borde ju vara full vuxen, men hon ser ut som en ungkatt och hon är väldigt smal, man känner ALLA ben i kroppen otroligt tydligt. Och sen så brukar väl exotic vara korthåriga? Hon har ganska lång silkeslen päls. Och på grund av hennes oroliga och rädda beteende misstänker jag att hon råkat illa ut i sitt förra hem, så hur kan jag sakta på bästa sätt få henne att inte springa ifrån mig, att sluta fräsa åt mig? Finns det några bra tips?
  // Mia

Leave a reply