Historien om katten ”Missan” #7

På tisdagen 30/12 åkte vi med ”Missan” till veterinären. Han vägrade att gå in i buren. 🙂 Det blev bara tvärstopp. Vad göra!?
Jo, ”Missan” fick åka i knät. Det var bara en kort sträcka till veterinären så det fick gå.
Väl hos veterinären var han hur cool som helst. Han spann mest hela tiden. Det var inga problem att undersöka han. Han gick med på det mesta.
Jag ångrar att jag inte hade med mig kameran för han satt så fint i famnen på min svärfar mellan undersökningarna. Som en liten apa. 🙂 Så himla gulligt!
Veterinären klämde och kände och hittade en bula på magen. Stor som en tennisboll. Vi blev chockade allihop. Alla som ville fick känna på bulan. Veterinären trodde att det var urinblåsan, men så här stor? Ja, ja iaf så mellan undersökningarna fick ”Missan” gå runt och undersöka rummet och vad tror ni händer!? Han hittade en stor säck under ett bord. Kliver upp på den och börjar kissa. Och jag överdriver inte om jag säger att han kissade i säkert 3 minuter. I 3 långa minuter utan uppehåll. Ja, sen var bulan på magen borta. 🙂 Och det blev en sjö under den stora säcken.
Stackare! Han var ju så kissnödig och alla skulle känna på hans överfulla urinblåsa. 🙂
Veterinären sa att katten är ganska gammal, han har dåliga tänder och ögat är dåligt. Linsen i ögat hade lossnat och flyter runt därinne. Ganska otäckt! Katten verkar inte ha ont av det längre verkar det som, men vi funderar på att åka till en specialist ändå. Vi får se vad som händer.
Han var sur på oss när vi kom hem och ville inte vara inne. Nu ett par dagar senare är allt som vanligt igen. Han har fått specialfoder för hans dåliga tänder, men är så klart mer förtjust i mjukmaten.
Mina svärföräldrar kan tänka sig att ta hand om honom men vill ändå vänta till efter helgerna. Någon kanske hör av sig och frågar efter honom. Vi hoppas ju att hans husse eller matte letar efter honom men tyvärr så verkar det inte så. Han bor hon mina svärföräldrar, går ut och in hur han vill. Använder kattlådan flitigt och sover inne på nätterna. Det går ganska så bra med husets katt oxå. De väser på varann lite fortfarande men det ingen större fara. Han var tydligen väldigt rädd på Nyårsnatten när alla raketer kom igång så det var tur att han var inne.
Jag är överlycklig att det går så bra för det söta killen. Men vi väntar med att ta bort alla annonser till efter alla helgerna.
Han kallas numera Gustav! 😉
Fortsättning följer…

spacer

Leave a reply