Duschdag – Leo & Disney

DUSCHDAG

Tanken var att det skulle bli en ”egen tid” dag för matte idag. Det ”sket” sig totalt kan jag meddela!

Leo

Leo efter duschen..


När Leo kom och la sig bredvid passade jag på att kamma honom lite på magen. Pälsen började bli smutsig och det började bli dags för en dusch. Så det passade riktigt bra.
Vi planerade att raka Leo snart men eftersom han var så medgörlig idag blev han även klippt. 🙂 Så nu slipper han rakas vilket han säkert är glad över. Vi oxå!
Att duscha Leo är en dröm! Han promenerar runt i badkaret och tycker synd om sig själv men med svansen i vädret. Så det är nog inte så farligt att duscha ändå. Han är så van nu så! Jag försöker alltid berätta hur duktig han är och han tittar så kärleksfullt på mig då och spinner så gott. Leo är PERFEKT!
Disney

Disney efter duschen..


När jag hade förberett färdigt för Leos dusch kom Disney in och tittade nyfiket på vad jag sysslade med. Det var dags att duscha henne oxå så då passade jag på.
Att duscha Disney är dock inte lika lätt. Hon vill smita hela tiden eller så låtsas hon att hon svimmar av. Det är alltid lite drama över den duschen. Hon är dock väldigt glad och nöjd efteråt så det är ingen fara med henne.
Jag duschar katterna själv så därför använder jag duschkoppel. Det hade aldrig gått annars.
Blossom

Blossom slappar..


Våran lilla Blossom slapp dock att blöta ner tassarna idag. Hennes päls har inte alls samma behov av bad som Leos och Disneys. Skönt för henne! Jag kammade istället igenom hela pälsen. Det uppskattade hon. Ibland så får jag en känsla av att hon blir lite avundsjuk på de andra två för att de får så mycket ”uppmärksamhet”. Deras pälsar kräver det, så det blir ju lite mer pyssel för deras del.
Vi vill inte bada henne i onödan men vi försöker att alltid pyssla om henne på något sätt.

spacer

5 comments on “Duschdag – Leo & Disney

 1. Frida

  Jo det vet jag, individer precis som vi är.

  Det är min första katt, 🙂
  så jag försöker ta reda på det mesta. Dock är jag van vid katter men det är det här med foder osv, men uppfödarna har skrivit en liten lathundslista åt mig så det ska nog bara gå finfint. 🙂

 2. Kattmamma

  Kattexpert.. hihihi.. Det där lät braaaaaa!
  Jag tror att det e ganska individuellt om katter vill vara ensamkatter eller om de vill ha kattsällskap. Man får inte glömma att katter har olika personligheter precis som vi människor.
  Angående detta med att ragdoll trivs som innekatter så e jag lite tveksam. Däremot så tycker jag inte att en ragdoll passar som en utekatt. Men något mittemellan. Komma ut i trägården typ.. under uppsikt så klart.
  Blossom uppskattar att komma ut. Hon trivs inte när hon bara e inne.
  Våra perser e inte alls intresserade på samma sätt. De e lyckliga av att ha ett tryggt hem. Man ser skillnad på de två raserna.

  Är det din första katt eller har du haft katt förut?

 3. Frida

  Eurovisions.se ! 🙂
  Så snälla och söta människor och katter!

  Nej, det är just därför jag är så superduperlycklig och förväntansfull!
  Med katt kommer även ansvar, men det är jag så beredd och mogen att ta.
  Dessutom får man så otroligt mycket glädje och kärlek tillbaka att det inte går att mäta med något annat. 🙂

  Jag tycker ragdoll är så vackra katter. Och vad jag har sett, hört och lärt mig är att de verkar ha ett sådant lugnt temprament, och inte har ont av att vara innekatter. Och dessutom att har man mycket tid och ger sin ragdoll mycket kärlek så har dem oftast inte ont utav att vara själva.

  Vad säger du själv, kattexperten? 🙂

 4. Kattmamma

  Tack, ja hon är en princessa! 🙂
  Vart köper du Agust?
  Lång väntan till april.. 🙂 känner igen känslan.. jobbigt 🙂 meeeen så spännande
  Har du katter sen innan?

 5. Frida

  Vad söt Blossom är! 🙂

  Jadu, eftersom jag älskar katter och nu tjatat till mig en Ragdoll, så är jag helt i extas att få ta hem min lille Agust. Han flyttar in i slutet av April, så nu sitter jag i princip bara och kollar runt på möbler, leksaker och annat skoj!

  http://www.catsplay.com/
  http://www.buykittenstuff.com/3/Cat-Beds.html
  och sist men inte minst swecat. se 🙂

Leave a reply