Våran kattlåda

Det här är våran kattlåda! 🙂

kattlåda

När vi skaffade Leo så köpte vi en liten trekantig kattlåda för att vi tyckte att den var söt och gullig. Men vi märkte ganska snabbt att när Leo växte så fick han knappt plats därinne så vi kände att det var nog mer praktiskt med en stor. Den här är extra stor och rymmer 2 katter om så behövs. Ibland så har katterna så bråttom så den ena ska in innan den andra stackarn hinner ut. Men det går bra ändå. 🙂
Visst finns det många söta kattlådor som inte tar så mycket plats osv. men det bästa för katterna och det mest praktiska är en stor kattlåda. Katterna ska kunna vända sig därinne om de vill, tycker jag.
Våra katter älskar den här kattlådan!
Till höger om kattlådan ser ni dörren till kattlådan. Innan lilla Disney flyttade in hade vi dörren på kattlådan. Men Disney var så liten så hon var tvungen att hoppa in och ut ur kattlådan så det gick inte att ha dörren. Det var tillräckligt svårt för henne. Nu försöker vi att lära henne att gå på lådan med dörren på men det går sådär.. MEN vi ger inte upp!! 🙂

Vi handlar alltid 2 paket kattsand åt gången. Vi använder 1,5 paket kattsand direkt (1 paket kattsand = ca 11 kg) och efter ett par veckor fyller vi på med resten.
En gång på ca 6 veckor byter vi sanden helt.

spacer

7 comments on “Våran kattlåda

 1. Agnes

  Hej Pernilla, jag köpte denna i en lokal butik för länge sedan. Vi har inte kvar den så jag kan inte mäta luckan tyvärr. Kika genom länken om denna skulle passa er. Verkar vara lika stor som våran var.
  http://guldfisken.se/produkt/bella-maxi-toalett/

  Lycka till!

 2. Pernilla

  Hej! Jag skulle också vilja veta var du har köpt den där ” extra stora” kattlådan då jag har en jätte Britt här hemma. Tycker alla ser så små ut…! Vad är det för mått på luckan? Jag letar då min astma har blivit sämre och har haft ” öppna” kattlådor utan problem men funkar inte nu. Vill behålla mina babes.
  Mvh Pernilla

 3. Kattmamma

  Va roligt att höra.. Hoppas ni blir nöjda med den!
  Vi är väldigt nöjda med våran..

  Ha det skönt i värmen! 🙂

 4. Lizette

  Tänkte bara säga att idag har vi införskaffat oss en sådan stor kattlåda. Hittade en i en lokal djuraffär. =)

 5. Lizette

  Tack för tipset. Ska kolla runt i butikerna här nu efter den mega stora kattlådan. Annars beställer jag den på den sidan.

  Lizette

 6. Lizette

  Hej,
  Var har ni köpt den? Vad är det för mått på den? är nämligen på jakt efter en stor låda till våra katter.

  Mvh Lizette

Leave a reply