Göteborgs katthjälp

Har varit inne på Göteborgs katthjälps hemsida idag och läst lite. Vilket fantastiskt jobb de människorna gör! Det här är de riktiga hjältarna. Det är de som är de räddande änglarna för katter i vårt samhälle.
Här om veckan fick jag ett mail från dem angående de ”inmurade kattungarna”. I Expressen står det att kvinnan som matat katterna är en räddande ängel. Göteborgs katthjälp menar att det inte är någon räddning för katten att mata den om man inte menar att erbjuda katten t.ex ett hem. Det borde ju vara en självklarhet, men om man ser en hungrig katt ute ibland så är det ändå mänskligt att ge den något att äta eller iaf vatten!? Det är inte bara hemlösa katter som tiger mat. Det finns även katter som har ett hem som hittar ett ställe att tiga något extra på. Men man borde nog se skillnad på en hemlös katt och en katt som har ett hem. Eller!?
När jag hade läst expressens artikel var jag bara så glad över att de räddades. För tänk om de fick kvävas och svälta ihjäl innanför en stentrappa!? Då har de större chans att räddas när de är ute i friheten. Sedan var det flera läsare som erbjöd sig att ta hand om katterna, om jag förstod det rätt!?
Varför fick de inte det, undrar jag!?
Men det är klart att det finns många människor som vill göra något för hemlösa katter men att det blir inte alltid rätt. Och själv tycker jag att det är bättre att göra något och riskera att det blir fel än att bara stå bredvid och titta på.
Det är en svår fråga och det är så underbart skönt att det finns människor som vet vad man ska göra i sådana situationer..
Det finns många katter därute som behöver ett tryggt hem och mycket kärlek. Samtidigt tycker jag att man måste försäkra sig om att man klarar av att ta hand om en katt. Katter med hemska upplevelser i bagaget är sköra och behöver mycket omsorg, förståelse och väldigt mycket tålamod ibland.
Känner du att du är rätt person att ta hand om en sådan katt finns det många som behöver dig!
Gå gärna in på http://www.goteborgskatthjalp.com och kika runt. Din bästa vän kanske finns där!!
Själv är jag Faddermedlem och kommer skänka kattgrejor!
Ett första steg i rätt riktning.. Gör det du oxå!!!

spacer

Leave a reply