Klösleksak

Den Söta Klösleksaken

Som jag nämnde för er tidigare i veckan så har jag totalt överdrivit med julklappar till katterna i år. Den här klösleksaken är deras sjätte julklapp och jag är inte klar än, det finns några julklappar till som väntar på att presenteras. Jag tror att det är julkalenderns fel att jag har blivit tokig. För vem kan motstå alla de fina kattsakerna? Bara katterna så klart! För som väntat, så står den här fina klössaken orörd. Haha! Men det gör inget.. för det har varit fantastiskt roligt att shoppa loss!

Och jag är inte klar med shoppandet än heller för den delen. Det finns ett par grejer till som ska inhandlas. Jag får dock vänta till nästa lön i alla fall. 🙂

Nästa på tur står rosa kattstol, kickeroo kitten och Cat It Senses Speed Circuit.

Har ni köpt något till katterna i år? Säg JA nu så jag inte behöver känna mig dum! 🙂

spacer

16 comments on “Klösleksak

 1. Agnes

  Ja men visst är det så! Ingen kan göra allt men alla kan göra ngt! 🙂
  Kram

 2. Kattmamman

  Svar:

  Jaa, gör så! 🙂

  Mm, små saker man gör kan förändra mycket i slutänden och det hjälper oerhört mycket mer än man kan ana. Alla kanske inte direkt kan hoppa in och hjälpa praktiskt på själva katthemmen, men alla kan göra något som underlättar och räddar liv.. Helt klart! 😀

  Kram

 3. Agnes

  Hej Emma
  Va skönt att höra att du oxå festat till det haha
  Ja födelsedagar e lika viktiga och lika skoj! 🙂

  Kram

 4. emma rudbeck

  Hej
  Den var ju jättefin.
  Här köptes det oxå en del saker både till hundar o katter. Så till 3 barn (tvåbenta) o 4 fyrbeningar blev det lite av varje.
  Sen får man ju inte missa deras förelsedagar heller.
  emma

 5. Agnes

  Tack! Jag ska titta på dem och länka några stycken..
  Det e precis som du säger att vi kan påverka det på ngt sätt å det e alltid ngt. Min dröm hade vart att engagera mig i katthem mer praktiskt men jag skulle inte klara det. Det hjälper ingen att sitta o gråta över deras öden. Det e underbart att det finns de som klarar av att göra det..
  Kram

 6. Kattmamman

  Mm, visst är det så och jag tror mörkertalet är enormt större än man kan ana :(.

  Vilken kul idé, på vår blogg har jag lagt till ett antal som jag känner är bra. Mitt krav var att katthemmen/organisationerna jag la till skulle ta väl hand om skyggisar också. Några av dem är Kattkommando Syd, Norrtälje Katthem, Gotlands Katthem, Kattstallet, Stockholms Katthem, Södertälje Katthem, Evas Katthem .. (Har ganska många på vår blogg). Att hitta ett bra katthem kan vara svårt, men det är himla tryggt och veta att det finns ganska många som satsar på alla katter och inte bara dem som verkar lättast 🙂

  Mm, det finns för mycket elände i samhället.. Men vi kan förändra det! 🙂 Jag känner så jag med, himla skönt att det finns dem som får hem och inte behöver leva i kylan eller i misär också. Det finns hopp och ljus i tunneln ändå.

  Kram

 7. Agnes

  Ja tyvärr så e detta nästa värre, att de har ett hem men att det inte e ett bra hem.
  Vilka katthem känner du till? Jag skulle vilja länka till fler men jag e inte så insatt i det.

  Så mycket elände det finns! 🙁

  Tur att det finns de korvar som har tur att få ett bra hem!
  Kram

 8. Kattmamman

  Åh, det känns oerhört speciellt det må jag lova! 🙂

  Jodå, de har varit innekatter sen de kom till mig och det verkar de trivas riktigt bra med. De har tillgång till stor balkong och kan vara ute där när de vill och tre av fyra väljer gärna att vara där när det inte är såhär kallt som det är nu i vinter. (De vill absolut inte gå ut, tror det beror på dagarna i kylan) Eftersom de är skyggisar av olika slag alla fyra så har jag verkligen fått använda min fantasi och tålamodet som jag inte trodde jag hade har visat sig mer än en gång. Det går framåt med det här att bli kompisar och att klara av varandra men visst märks det att de haft det jobbigt. Man möter utmaningar av olika slag varje vecka i princip och det kan både vara knepigt och spännande på samma gång. Har fixat att ta dem dit dem är helt på egen hand och det njuter jag av 🙂

  Jag förstår dig, jag klarade inte av att ha min katt ute när det begav sig. Jag kunde inte sova en minut utan gick ut och letade om och om igen.. Jag har tre som är raskatter, tro det eller ej (och så en söt huskatt). Så visst finns det skyggisar inom raskategorierna, det handlar tyvärr om människan bakom katten. Jag är glad att de kom till mig och inte slutade som för många andra katter gör, under jorden glömda.

  Mm, jag känner likadant och det har fått mig att sprida kunskap och bli fadder till katter på katthemmen och så ger jag lite slantar och sådär. Det viktigaste är nog att man aldrig blundar utan jobbar för kattens status i samhället ska bli bättre. Varje katt förtjänar det.

  Kram

 9. Agnes

  Nu blev jag tårögd! Va vackert!!
  E de innekatter idag? Hur upplever du att de trivs inne isf?
  Trivs de med varandra? Hur fungerar gänget?

  Vi valde raskatter just av den anledningen att de ska kunna leva inne och trivas med det. Jag skulle inte kunna sova på natten om ngn älskling var ute på natten. 🙂

  Det är skrämmande va många katter är hemlösa och skulle behöva ett hem. Det gör så ont att tänka på det!
  Kram

 10. Kattmamman

  Haha, det kan man lugnt säga.. Det är farligt det ;). Då förstår jag att du inte kunde hålla dig längre, det var ju som om den ropade på er att inhandla den. Och det märktes ju ännu mera när katterna godkände den.. Såna succéer kan man leva på länge 😀

  Först så fann jag dem av olika händelser via internet och sen så blev det kärlek vid första ögonkastet x 4 när jag sedan träffade dem. Ingen av dem kommer från samma plats (kom inte samtidigt) så det känns lite som om vägarna korsades just för att de skulle hit till mig. De är lite av mina utmaningar men också mina älsklingar och det känns så skönt när det går framåt för dem och man märker att de trivs och blomstrar. De hade inte levt idag om inte jag kommit in i deras liv och det känns djupt. De sågs som odågor och problem och jag vet inte allt, men här.. Här får de stanna 🙂

  Åh, jag ska absolut kika på den leksaken när det är shoppingdags. Det känns som om något som skulle kunna gå hem här.

  Kram

 11. Agnes

  Haha visst blev du sugen på den.. Jag funderade ett bra tag men när de sänkte priset på den och det blev fraktfritt så kunde jag inte hålla mig längre. haha
  Och katterna uppskattar den verkligen så det e skitskoj.

  Vart hittade du dina skyggisar då?

  Cat Catcher e Elvis o Disney fullständigt galna i. Blossom gillar den oxå. Leo skulle gärna vilja leka oxå men han tycker att det blir för trångt att slåss om den så han hoppar det. 🙂 Annars hade han nog lekt med den oxå.

  Kram

 12. Kattmamman

  Jag känner precis så jag med, helt klart. Och har samma problem, det finns inga katthem i närheten och det gör att det endast finns i tanken här med men så småningom gör man nog slag i saken och söker upp ett katthem som man känner ska ha det som katterna inte behöver och som har mer nytta av det 🙂

  Mm, de är rädda för såna och den typen av överraskningar vill de helst inte ha i sin närhet. De är nämligen fyra skyggisar som kommit olika långt från skyggis till tryggis ;). Jag har aldrig hört om Cat Catcher, kanske är värd att kolla in nästa gång det är dags för liite shopping till dem här hemma. Tack så hjärtligt för tipset! Lovar att ha det i åtanke när det är shoppingdags 🙂

  Haha, javisst är det något magiskt över bäddar och igloos och jag vet inte allt ;). Har inte den bädden, men jag blev allt sugen när jag såg att du skrev om den.. Det är farligt och se vad andra köper må jag lova 😉

  Kram

 13. Agnes

  Ja, det var bara några år sedan det bara fanns det nödvändigaste. Jätteroligt att det satsas så mycket på katter tycker jag. Det kan aldrig bli för mycket. Det finns alltid någon annan som behöver.
  Jag har funderat på att lämna allt det som katterna inte leker med till ett katthem, alltså nya saker inte de halvuppätna. 🙂 Men jag har inte hittat något katthem här i närheten än. Men tanken finns där!

  Jasså e de rädda för vippor? Har du testat Cat Catcher? Den är våra helt galna i. Det e ingen vanlig vippa utan en liten mus som retar gallfeber på dem. 🙂

  Det måste ju vara ngt speciellt med bäddar haha
  Har du wonderful dream bädden?Den e så underbar!

  Kram

 14. Kattmamman

  Tackar! Känner likadant, himla skönt att inte vara ensam :). Visst finns det mycket fint till katterna att köpa och det känns helt underbart då det inte var så jättemånga år sedan utbudet såg annorlunda ut.

  Haha, jag känner exakt likadant och det märks nog här hemma kan du tro.. Jag har fler bäddar än katter just nu.. Och vill ändå skaffa lite fler 😉 (som tur är så godkänns bäddarna numera också)

  Här är det också blandat, lite beroende på vad jag har råd med just då. Vissa gånger kan man handla mer än andra gånger och då passar man ju på att få hem lite extra också. Vippor har de nog minst av här hemma då de blir ofta rädda av såna, de gillar inte överraskningar och vippor bjuder gärna på såna. Men det kan ju vända när de känner sig ännu tryggare 🙂

  Kram

 15. Agnes

  Haha Det var klockrent. Himla skönt att du e likadan.. Jag har inte heller några som förstår sig på det. Kattsaker är ju så fina idag. Det är inga vanliga klöspelare med en platta utan det e fantastiska design klösträd och alla roliga aktiveringsleksaker ska vi inte tala om.
  Bäddar och skålar skulle jag oxå kunna byta ut varannan månad. 🙂

  Vad e det vanligaste du handlar då? Här e det nog väldigt blandat. Men bäddar har jag nog handlat minst av tror jag eftersom katterna ändå sover där de vill.

  Kram

 16. Kattmamman

  Åhh såklart de ska ha presenter! Här köptes det mängder också och det känns som om det behövs mer ändå, dock kan man ju gömma undan lite och så byta mellan varven så behöver det inte bli så mycket på en gång framme 😉

  Jag har ingen här i vår närhet som förstår varför katterna ska ha saker på det sättet. Men det säger såklart mer om dem än det gör om mig. Katterna förtjänar minst lika mycket som andra och man tvingar ju ingen att göra likadant.. Så låt oss fortsätta i lugn och ro och söka saker till våra 🙂

  Kram

Leave a reply