Kastrering av Blossom

Blossom är kastrerad

Nu är Blossom äntligen kastrerad. Det känns underbart. Jag hoppas att hon kommer känna att hon tillhör resten av gänget lite mer nu när hon slipper egna bekymmer. Hon håller sig lite på sin kant annars.

Blossom hemma från veterinären

Själva kastreringen gick långt över förväntan. Jag lämnade in Blossom kl 8 och hämtade henne kl 14.30. Hon var piggare än vad jag förväntade mig. Hon var nästan helt vaken. Vi fick stanna kvar en stund för att veterinären var upptagen och jag ville ha kastreringen inskriven i stamtavlan. Men jag satt och pratade med en trevlig tjej under tiden så det gjorde inget. Jag handlade även ett par grejer i deras affär så klart. 🙂 Visar dem en annan dag..

Efter ca 20 minuter fick vi åka hem.

Det första Blossom gjorde när vi kom hem var att hoppa upp på strykbrädan? Innan jag hann fram till henne hann hon även hoppa ner. Knasfia! Äta och dricka ville hon göra nästan på en gång. Hon fick lite mat utspätt med vatten. Hon tog några klunkar och jag tror att hon bet sig i tungan eller något för hon sprang därifrån och tog sig för munnen med tassen. Men det gick över ganska fort som tur var. Stackare!

Jag la henne i soffan sedan och satte mig på golvet bredvid henne och började klappa henne. Hon spann högt och länge. Det kändes verkligen som att hon slappnade av och njöt. Hon somnade nästan. Men bara nästan. Hon vägrar sova idag nämligen. Hon bara ligger och tittar rakt framför sig. Lite mysko. Hon verkar i alla fall inte ha ont och det är det viktigaste.

Nu på kvällen är hon nästan sig själv igen förutom ögonen. De är inte helt med än. Kanske för att hon vägrar sova?

Bemötandet av kattkompisarna när vi kom hem var som väntat. Disney och Elvis tog emot Blossom med öppna tassar men Leo är lite rolig. Han gick fram till transportburen och nosade en stund. Sedan gick han till Feliway-hörnan och satt där i fönstret ett par timmar. Jag tror att den där Feliwayen hjälper honom att handskas med svåra saker. 🙂

Behandling: 3 st smärtstillande sprutor i 3 dagar.

Kostnad: 990 kr

UPDATE!

Dag 2: Blossom har varit lite låg idag. Det är ju inte så konstigt. Annars tycker jag att det går jättebra. Att ge henne medicin är som vanligt inga problem. Hon äter och dricker som vanligt. Vi har dock inte sett att hon har varit på toa. Men det är inte omöjligt att hon har varit. Vi går ju inte efter henne hela tiden. Såret ser jättefint ut oxå.

Dag 3: Blossom beter sig som om hon löpte idag. Pratar och går runt med svansen i vädret. Själva såret ser lite svullet ut men hon har inte ont där. Jag har försökt trycka lite för att se om hon hade ont men hon reagerar inte alls. Annars verkar hon ganska så ointresserad av sin mage vilket känns väldigt skönt. Vi behöver inte passa henne 24h om dygnet och oroa oss att hon har ont. Idag har hon även varit på lådan flera gånger. Allt verkar återgå till det normala. Nu hoppas vi bara på att den lilla svullnaden går ner till i morgon!

Dag 4 & 5: Blossom ”löper” fortfarande fast det låter mer som om hon ropar på Elvis. Det roliga är att han lyder henne för det mesta och följer henne dit hon går. Hon spinner väldigt mycket och känns allmänt glad. Den sura ”viktiga” Blossom är som bortblåst. Hon har blivit så go och glad. Sover med oss i sängen hela nätterna och så fort hon märker att vi vaknar till så trampar hon på oss och spinner glatt. Hon känns så bekymmerslös och hennes blick är så lugn. Det här känns så rätt!
Såret ser torrt och fint ut. Det buktar lite under huden men hon har inte ont när jag trycker lite så jag tror inte att det är någon fara. Jag tror att Disney oxå hade det så. Det är väl stygnen under som syns? Jag tror det..

Dag 6: Blossom är så mysig och go. Det känns som att de inte bara opererade bort hennes könsorgan utan även hennes stolthet. 🙂 Hon kommer självmant upp i soffan och vill mysa. Det är ovanligt för att vara Blossom.
Såret är läkt och allt ser bra ut tycker jag. I morgon ska jag ringa och boka ett återbesök för lilla hjärtat.

Återbesök hos veterinären: 26/7 var det dags för återbesök hos veterinären. Blossom mår bra och har blivit väldigt gosig efter kastreringen. Inte oss emot. Hon har på allvar adopterat Elvis och han får tutta henne när han vill. Vi är inte så förtjusta i det så när vi ser att han håller på så försöker vi att avbryta. Blossom ligger med oss i sängen heeeeeeeeeeela tiden  nu för tiden och gör allt hon kan för att väcka oss minst 3-4 gånger varje natt. Hon börjar vid 5 tiden och slutar inte förrän vi är uppe. Liiiiiiiiite jobbigt. Hon kommer upp och lägger sig på bröstkorgen och spinner för kung & fosterland. 🙂 Jag är hennes första val, på gott och ont! Det är jag som får sova minst… Jag blir väldigt trött av att aldrig få sova ut så jag funderar på att kicka henne från sovrummet. Vi får se!? Jag hoppas ju att hon slutar. Men å andra sidan så är det väldigt mysigt. Hade hon bara väntat tills vi var vakna så.

Angående det fysiska, veterinären kände en liten bula under själva ärret. Hon trodde att det var reaktion på sytråden och att det skulle gå ner av sig själv inom några veckor. Vi håller ett öga på det.

Sedan har Blossom fått lite löpbeteende nu oxå. Veterinären trodde att det i så fall kunde bero på att en liten del av äggstocken va kvar och spökade. Men hon sa att hon var väldigt noga med att få bort allt. Så det var lite konstigt. Vi hoppas att det inte är det utan att det är Elvis och hans tuttande som framkallar något i henne. Och så hoppas vi så klart att han slutar snart!! 🙂

spacer

6 comments on “Kastrering av Blossom

 1. Kattmamma

  Du har nog rätt. Jag ska lugna ner mig lite och avvakta. Det är säkert ingenting.. 🙂

  Det kanske beror på att hon kastreras så sent? Hon är trots allt 3,5 år. Hon har ju hunnit löpa ett par gånger.

  Kramis

 2. christell

  Hej
  jovisst fattar dom när vi tar hand om dom och då blir det ju så att de hänger efter en mer… min sambo sa alltid att jag gör alla katterna till mamma-grisar 🙂 är ju så att vi tjejer pysslar och grejar mer med de små… så Blossom kanske fattar du hjälpt henne med tänderna å så… min sambo gjorde det ju åxå men oftast va det ju jag som skötte medicinering och så… Jo cindy kurrade och hade sej för cowboy så jag tror du kan vara lugn, tror inte det är ”nåt” kvar… det är ju samma om en hankatt kastreras så kan han ju fortfarande markera och ha hanbeteende… tar ju ett tag innan det går ur eller som en del aldrig… Iaf så är det jättekul att att Blossom trivs så bra med Elvis… 🙂 verkar så söta ihop…
  Nä dags att lägga sej
  Kramiz

 3. Kattmamma

  Hej hej 🙂

  Va märkligt det här e tycker jag.. Att de ska löpa nu? När allt e över? Hmm den som förstår sig på katter alltså!? 🙂

  Hon löper inte som vanligt, det är att hon ropar efter Elvis. Hon letar efter honom osv.. 🙂 Hon är jättegullig. Man märker att hon har fallit pladask för honom..

  Jag har ju egentligen haft ganska dålig relation till Blossom. Hon har varit sambos katt. Hon sprang efter honom hela tiden och på mig blängde hon bara. 🙂
  Men efter att vi opererade hennes tänder och jag skötte tandborstningen och nu med kastrerigen och att Elvis flyttade in så känns det som att hon har förändrats totalt. Allmänt men även mot mig. Hon kommer mer och mer till mig och allt oftare går hon hellre till mig än till sambon så det känns bra.
  Det var jag som åkte med henne till båda operationerna och tog hand om henne efteråt eftersom sambon jobbade. Det kanske är det som hon är tacksam för?

  Hur som helst så har det blivit så himla bra. Hon känns verkligen lycklig nu..
  Och hon och Elvis alltså.. Hehe De är så söta ihop.
  Ibland e hon hans mamma och ibland hans ”flickvän”. Han har inte fattat grejen än men man märker det tydligt på henne. 🙂 Alltså hennes olika roller.

  Ibland tror man att man har det bra men man vet inte hur mycket bättre det kan bli.. 🙂

  Jag skulle bara skriva ett par meningar och det blev visst en roman. 🙂 Nu är det dags för sängen!

  Kramis så länge

 4. christell

  Hej
  vad skönt att allt verkar gått bra med kastreringen… -jag har varit med om nåt liknande med min cindy hon började med löpbeteende fast hon var kastrerad -de sa samma sak att det kunde vara nåt kvar men en annan jag pratade med sa att det kunde bero på att psyket inte riktigt hängt med så jag tror det går över (fast på cindy dök det upp flera år senare och när vi tog hand om hennes halvbror -blev så lycklig 🙂 ) -det här här att hon väcker dej kan vara för att hon är sällskapsjuk helt enkelt eller talar om att hon trivs… och du kan va stolt du har en nära relation till dej när hon gör så… tycker inte det gör nåt att Elvis ”tuttar” på henne -tror Blossom säger ifrån när hon får nog -kan ju vara därför hon är extra kelig och så -för att hon trivs extra för att ni tog hem Elvis till henne…. 🙂
  Kram

 5. Kattmamma

  Hej Wikki!

  Ja, jag tyckte oxå att det var lite ovanligt men vi har förtroende för dem och det var våran ordinarie veterinär som skulle kastrera så det kändes tryggt.
  De kanske beslutade att göra det i alla fall för att vi inte har ngn sommarvärme här?.. hehe Temperaturen ligger på 20 grader typ och knappt ngn sol.

  Kram kram

 6. Wikki

  Oj har ni veterinär som verkligen kastrerar honor nu i sommarvärmen? Det gör nästan ingen veterinär i min trakt med hänvisning till infektionsrisken just för att det är så varmt! De kan tänka sig att eventuellt kastrera hannar men inte honor i och med att det är ett större ingrepp. Så katthemmet har flera honor som får vänta tills vädret blir lite hanterbarare en bit in i augusti.

  Jag hoppas att Blossom mår bra nu och har hämtat sig? Minns själv hur jobbigt det var och svårt att låta bli de dumma stygnen på magen, matte var jättearg för jag tog bort mina själv. Suck. Men det gick bra ändå.

  NosPuss Wikki

Leave a reply