När det som inte får hända händer..

Disney tog en svala!?

Jag och min sambo har alltid haft delade meningar om hurvida vi ska låta balkongdörren vara öppen eller stängd när vi inte är hemma. Min sambo tycker att man ska kunna ha balkongdörren öppen när man går iväg en liten stund eftersom balkongen är innätad medans jag låser och stänger allt som går. Det känns tryggast så. Mycket kan hända på noll tid och jag vill i så fall vara i närheten när det händer.

Just igår hände det som jag befarat länge. Några svalor har ett bo precis utanför våran balkong och de flyger lite vilt där ibland. Katterna har alltid tyckt att det vart skoj att betrakta dem men igår lyckades en stackars svala på något underligt sätt ta sig in på balkongen.

Tjejerna och stackars lille Elvis var ute på balkongen och det blev sånt liv därute och jag undrar vem som skrek högst: svalan eller jag? Jag blev så rädd och bara hoppade och skrek. 🙂 Sprang fram till balkongen och drog till dörren för Disney ville till varje pris komma in med den. Jag skickade min stackars sambo ut i röran och släppte in de andra katterna. Disney släppte svalan till slut och kom in medans min sambo fångade den och släppte ut den. Vad vi kunde se var den inte skadad men vilket liv det blev.

Den stackaren skrek för sitt liv.  Fy va obehagligt. Nu fick jag äntligen bevisat för min sambo att saker visst kan hända och därför vill jag ha katterna hemma när vi är borta. Punkt slut. Nu kommer vi nog inte att behöva ha den diskutionen mera. 🙂

Ni skulle sett Disney. Hon var så nöjd, så nöjd. Hon har en jäkla jaktinstinkt i sig alltså. Å sicken tur att vi var hemma (!!). Tänk att hitta en död, nerblodad fågel hemma. Jag ryser. Fy va äckligt!

Har ni varit med om något liknande? Kram så länge

spacer

6 comments on “När det som inte får hända händer..

 1. Kattmamma

  Aj aj.. stackars fåglarna…

 2. Kattmamma

  Va duktig kissen är men jag lider med fågeln. Stackars liten! 🙁

 3. Emma.R

  Ni skulle hört vad Puma gjorde i helgen, jag var inte hemma men min pappa såg när han tog en fågel. Det speciella med den fångsten var att han satt innanför fönstret som stod lite på glänt och fågeln flög förbi utanför, då kastade sig Puma ut genom fönstret och tog fågeln. Sen sprang han iväg med den in under altanen, jag har fotfarande blodspår på stengången från den.

 4. Kattmamma

  Hehe nu i efterhand kan jag oxå skratta åt det. Det såg nog rätt komiskt ut hihi
  Jag hade nog aldrig klarat av en riktig ute/jägarkatt. 🙂
  Här hemma är det Disney som har mest jaktkänsla. De andra hade nog inte klarat att ta en fågel. 🙂
  Jag vet hur kaotiskt det blir när en fluga kommer in. Den som till slut tar flugan är Disney. De andra springer bara runt efter henne och undrar vad hon gör. 🙂
  Vi vet inte riktigt hur Elvis är än men Blossom o Leo har inte så mycket av det i sig. Som tur är! Hehe

  Kram kram

 5. Lotta & Moses

  Hihihi – förlåt om jag skrattar men vilken underbar beskrivning, jag ser faktiskt det framför mig!
  Eftersom min Moses är ute på dagarna och kvällarna (aldrig på natten, jag ger mig inte förräns han kommer in) så har jag ju varit med om en del – i vintras kom han först med en levande mus som han släppte ner i köket, jösses – innan vi fick tag i den! Gången därpå kom han in med en död mus, tydligen tyckte han vi var urusla på att döda den tidigare så han gjorde det åt oss!
  Sen har jag sett honom bära omkring på möss utomhus också, låt mig säga så här – jag ser inte mössen igen! Nå, han är lycklig och vi bor lantligt och jag avmaskar honom – och jag gillar inte möss!!
  Tro mig – alla katter har jaktinstinkt, även innekatter =)
  Kram och tass på er!

Leave a reply