Att duscha tre katter på en dag

Duschdag

Nyduschad Blossom

Som vanligt så dröjde det lite för länge innan jag till slut tog mig i kragen och duschade katterna. Det tar ganska lång tid från första tanken till att verkligen ta tag i det och igår kom jag på varför. Varför är det så svårt att duscha en katt (tre i vårt fall! 🙂 )? Jo, för att man vet att de inte vill det och jag har märkt att jag alltid har ångest innan jag sätter igång. Jag vet att det kommer att bli jobbigt men jag glömmer hur jobbigt (som tur är!) Våra katter är väldigt snälla men de gör allt de kan för att göra det surt för mig. 🙂 Kanske för att de vet att det dröjer så länge mellan gångarna då? 🙂

Hur som helst så är det i alla fall gjort, än en gång! Och alla lever! 🙂

Nyduschad Leo

Leo och Disney brukar bli ganska smutsiga i pälsen. Den känns sträv och äcklig. Därför brukar jag alltid börja med någon av dem.
Leo blev första offret igår. Han gnällde heeeeela tiden. Det var så synd om honom tyckte han. Men hur jobbig duschen än är så är det ingenting mot va fönet är. Jag brukar föna och kamma alla katterna så mycket det bara går. Det tar så lång tid annars att få de torra. På sommaren är det inte så farligt men på vintern vill jag inte att de går blöta. De är så torra de bara kan bli när vi är klara men underpälsen tar i alla fall nästan en hel dag att bli torr. Så de brukar bli helt torra först dagen efter.

Allt som allt så tar det 30-45 min att duscha och föna varje katt. Jag är minst sagt slut när vi är färdiga. Att jag klarade alla tre igår har jag Blossom att tacka för. När jag var klar med Leo och la mig för att vila gick hon och la sig på alla grejer i badrummet. När jag gick förbi henne tittade hon så sorgset på mig och det tolkade jag som att hon oxå ville duscha. 🙂 Annars så brukar hon sticka för hon vet vad all den röran på golvet betyder. Tyvärr så brukar jag alltid prioritera de andra två eftersom deras pälsar blir smutsiga mycket fortare än Blossoms och behöver duschas oftare. Blossom brukar sällan behöva en dusch. Jag duschar henne för att hålla vanan uppe och för att fräscha upp henne. Igår kändes det som att HON kände att hon behövde en dusch.

Jag duschade henne och hon bara stod där och tittade på mig. Försökte inte fly eller trotsa alls. Det var en drömdusch!

Nyduschad Disney

När jag hade duschat Leo och Blossom och det BARA var Disney kvar så tänkte jag att det var lika bra att köra. Hon behövde verkligen en dusch och allt var framme och förberett. Men Disney hade helt andra planer och duschen var absolut inte med på listan. Hon var så jobbig. Om ni bara visste. Hon har ju blivit tjockare och starkare och tuffare så hon trodde där ett tag att hon kunde bestämma. Lilla skitunge! Men som tur är så har jag koppel så hon sitter i alla fall där hon sitter men snacka om stress. Sedan när vi började med fönen så morrade hon. Hon morrade som bara den. 🙂 Men som vanligt så vinner matte och alla katterna blir rena och fina. Puh!!

Bilderna i inlägget är tagna idag och katterna är fortfarande lite sura.. 🙂

spacer

5 comments on “Att duscha tre katter på en dag

 1. Kattmamma

  Hej hej..

  Christell:
  Det går så fort tack vare alla ”hjälpmedel” skulle jag vilja säga: duschkoppel, utspätt schampo, torkduk mm. Innan så tog det oxå mycket längre tid men nu är det lagom. Hade det tagit 1,5 h på varje katt så hade jag aldrig orkat duscha tre.. 🙂
  Vårt badrum är så litet! Jag får inte in mer än mig själv och katten. 🙂 Våra katter skulle oxå med all säkerhet hoppat ner från strykbrädan en miljon gånger. Vi skulle aldrig bli klara, tror jag. Hihi Sitter dina kvar uppe på strykbrädan? Otroligt i så fall..

  Wikki:
  Blossom mår mycket bättre. Antibiotika hon får hjälper hyfsat. Jag tycker inte att det har blivit helt bra men mycket, mycket bättre. Hon verkar inte ha ont alls längre.
  Jag tror nog att du tycker att det är skönt att ha mindre päls på sommaren. Men jag förstår att du inte ser fram emot det. Fråga Leo, han vet.. 🙂

  Kramar och nospuffar från alla oss!

 2. Wikki

  Hej,
  hoppas Blossom mår allt bättre? Det är inget kul att ha ont i munnen… Och jag behöver också ett bad – matte säger att jag ska bli nedklippt till sommaren också?! Näe det tror jag inte jag vill!
  TassKram Wikki

 3. christell

  Hej
  men å så fina dom blev 🙂 är ju värt allt slit efter…. Men gud så snabbt det går att bada dina… mina tar som minst 1 1/2 tim och manda drygt 2 tim men själva badet tar ju 25-30 min å sen föningen är ju jobbig -man får ju tänka på att ha korta klor på dom 🙂 mina vill gärna klättra… 🙂
  jag tar in strykbrädan i badrummet å så har jag en fönhållare ifall jag vill händerna fria när jag kammar å borstar… men jag blir ju rätt dålig när jag badat en så jag kan förstå att du var slut när du badat 3 st. -duktigt gjort 🙂
  Kram å nospuss till dina nybadade gosingar

 4. Kattmamma

  Tack Anna-Maria och varmt välkommen!! 🙂
  Har du oxå katter? Hur många? Berätta gärna..
  Kram

 5. Anna-Maria J

  Vilka fina katter du har. Hamnade på din trevliga hemsida när din film om sötaste katter var utlagd på aftonbladet.
  Bra jobbat att klara av att duscha 3 katter på en dag. Det är precis som du skriver att man drar på det för att man vet att de inte tycker om det.
  Ha det gott och massor av klapp till katterna.

Leave a reply