Mason Pearson hårborste

Mason Pearson hårborste

Mason Pearson - Borste & Nylon

När jag var på kattutställningen i lördags så passade jag på att köpa mig den efterlängtade Mason Pearson hårborste. Alla pratar så gott om den så jag kände att det var dags att testa den. Här kostade den 415 kr och jag tyckte att det var ganska ”billigt” om man jämför med andra ställen. Jag får för mig att de små hårborstarna brukar ligga på ca 600 kr och de stora på ca 1000 kr. Jag kan ha fel (ska dubbelkolla det) men det skulle inte förvåna mig om det stämde.

Lycklig kommer jag hem och kammar katterna så pälsen flyger. 🙂 Borsten får godkänt men inte så mycket mer. Jag förstår inte riktigt vad som ska vara så bra med den? Men den är ok att borsta med. Den ska tydligen blir bättre och bättre med tiden. Låter bra!

Men mest förvånad blir jag när jag läser bruksanvisningen och där står det: ” Den är inte avsedd att användas på djur” !? Visste ni det!? Jag blir helt chockad! Varför har den blivit så populär bland djuren om den inte ens ska användas på dem?

Den är även väldigt ömtålig. Det är mycket som man INTE ska med den; t.ex. man får inte använda oljor, sprit eller kemikalier på den, man får inte ha direkt solljus på den för länge, man får inte använda hårtork direkt på, man får inte torka den med en handduk m.m. Puh.. Mycket att tänka på!!

Har ni en sådan borste? Vad tycker ni i såna fall?

spacer

7 comments on “Mason Pearson hårborste

 1. nadja

  jag har en liknande borste för samma pris jag tkr den var helt ok men inte så bra jag hoppas på tkr den tar mest på ytan på pälsen men pälsen ser fin ut efteråt

 2. Kattmamma

  Va roligt! Du är varmt välkommen! 🙂
  Har du vanliga perser eller oxå chinchilla? Hur gamla? Honor eller hanar eller blandat? Nu blir jag nyfiken!

  🙂

 3. Fofinha

  Tack för info 🙂 Jag surfade vidare på din blogg och såg fler bilder på Disney och såg då att hon är golden…superfin färg! Ska med glädje följa din blogg, har ju själv 3 st så roligt med någon som du som också älskar katter 🙂

 4. Kattmamma

  Hej Fofinha!
  Välkommen hit!
  Jag tror att du har blandat ihop de två dunbollarna.. 🙂
  Disney är en hon, det är den lilla kissen i videon. 🙂
  Båda katterna i klippet är chinchilla perser men i olika färger; Disney är golden shaded och Leo är silver shaded.

  Ha det bäst!

 5. Fofinha

  Hej där!
  Jag har tre perserkissar och har ingen sån där borste, jag kör hårt sen många år tillbaka med en karda och en klassisk kam för katter – funkar bra för mina missar iaf 🙂

  Jag hittade hit p g a ditt söta klipp av Disney och Leo på Aftonbladet, supergulligt! Disney liknar min katt supermkt! Fast det ser ut som Disney är yngre. Nu har jag inte läst igenom jättemånga av dina inlägg; men är han möjligtvis en blandning av chinchilla och ragdoll?

  Ha det fint 🙂

 6. Kattmamma

  Hej igen!
  Det är helt ok. Jag kan vänta, ingen brådska.. 🙂
  Jag tycker nog fortfarande att det är lite mysigt med snön men snart blir det nog för mycket även för den största snöälskaren. 🙂
  Men våren är mer än välkommen. 🙂

  Ha det så mysigt och massa kramar..

 7. christell

  Hej
  nä nån sån avancerad borste har jag inte -verkar va mycke att tänka på 🙂 Var till lgh häromdagen men kommer inte in i förrådet -är ju i hallen å de har ju satt upp skivor på väggen för att skydda vid stambytet -men ska kolla till veckan igen om de kommit längre så jag kommer in å kan ta med badbordet… hppas det är oki…
  Annars är jag välldans trött på all snö… å mer ska det komma -vill ha vår nu 🙂
  Ha en skön helg Kram

Leave a reply