Den berömda lammskinnsbädden

Lammskinnsbädden

Nu har den efterlängtade lammskinnsbädden äntligen hittat hem till oss. Jag hittade den till slut i min favoritbutik och köpte den direkt. Den kostade bara 288 kr där. Då hade jag väntat på den andra bädden (beställning nr.2!) i någon vecka. Jag avbeställde den på en gång. Jag tjänade en bra slant på att handla i en fysisk affär. Jag hade fått betala 457 kr om jag hade köpt den på nätet och då letade jag ändå fram en av de billigaste. Nästan 200 kr skillnad! Jag blev så glad över det hela att jag tog mig friheten att handla några andra ”onödiga” kattsaker oxå. 😉 Allt som allt handlade jag för ca 1000 kr den dagen. Jag köpte bl.a en guldsax, en klosax, en kattpläd, en dyna till transportburen och den fantastiska lammskinnsbädden så klart. Ni ska få se bilder på allt. Det kändes riktigt roligt att handla sådana saker. Vi har inte handlat så mycket sådant tidigare. Det blir mest kattleksaker som följer med hem. Vet egentligen inte varför, det bara blir så.

När jag kom hem och packade upp den blev jag riktigt överraskad av katternas reaktion på den. Jag trodde att de skulle uppskatta en mjuk och härlig bädd men reaktionen blev precis tvärtom. De äcklades av den istället, på riktigt! De totalvägrade vidröra den, inte ens med en klo. De höll sig på ett säkert avstånd hela tiden och när jag försökte ställa dem på bädden så flög de bara över den. Då menar jag bokstavligen flög över den. De vägrade att ens nudda den för en sekund. Jag blev helt ställd. När jag lägger en pläd över lammskinnsbädden så kan de tänka sig att sätta ner tassarna där (inte självmant så klart). Men de stannar inte där särskilt länge. Så fort de får chansen så sticker de. Och alla tre reagerar likadant. Jag är helt paff!! Hjälp!?!?

Har ni någon erfarenhet av lammskinnsbädd eller har ni hört ngt om den? Kommer katterna att acceptera den eller är det helt kört?

spacer

6 comments on “Den berömda lammskinnsbädden

 1. Heidi.Kattfamiljen

  Min första katt och syrrans katt älskade/älskar att ligga och sova på lammskinnsbäddar. Har tänkt köpa till mina pojkar också får väll se vad dom tycker. Vill dock hitta ekologiska lammskinn om det går.

 2. Christell

  Hej
  ska genast leta på den djuraffären då… 🙂 får bli veckans uppdrag då… å visst kan man spendera tusen lappar… bara så kul… när vi är i london brukar jag leta på nån innan så vi kan kolla upp den när vi kommer dit 🙂 nästa gång jag åker ska jag tillbaka till en iaf -petlondon -jättemysig affär…
  Kramiz

 3. Kattmamma

  Linda, tänk att det kan vara så. Jag trodde precis tvärtom, att de skulle tycka om det just för att det är äkta.

  Christell, guldsax är en vanlig sax som ska vara ngt extra. Jag ska skriva ett inlägg om den sedan. Det finns 2 st djuraffärer i Kungsbacka och några runt omkring. Jag måste bara rekommendera dig min favoritaffär. Den ligger i Vallda utanför Kba. Den är lite rörig men damen i affären är så mysig.
  De i Kba stad är jag inte så mycket för. Så opersonliga!!
  Att handla kattsaker är ju så roligt och det finns ju så mycket så man skulle kunna spendera tusenlappar varje månad. 🙂

  Nina, Va söt Alvin är! Han trodde att lammskinnet var hans mamma kanske. 🙂 Så gulligt!
  Men det var så jag trodde att våra skulle reagera. Att de skulle tycka att den var mysig 🙂 Men icke sa Nicke!

  Ha det bäst & Kram på er!

 4. Nina & Alvin

  Alvin brukar ligga på sin fäll men kattungar kanske har lättare att acceptera nya saker? Dina kanske vänjer sig till slut.

  I början låg Alvin och trampade hysteriskt på lammskinnet… Det verkade nästan som att han letade efter en spene..

  Det bästa han vet är ändå att ligga på kläder som luktar husse och matte…

 5. Christell

  Hej
  har inte testat nåt äkta lammskinn men det kan ju va att det är från ett annat djur liksom, synd när du väntat å så 🙁 Känner igen det där med att handla kattsaker… så roligt.. -man är ju värre än med småbarn.. 🙂 men vad är en guldsax är det klosaxen som är i guld??? eller vad.. Ska ta mej till den hund å katt shoppen de har här i k-backa nån dag 🙂 var där en dag men de öppna ju inte förrän 11 🙁 å ja hade inget att göra när jag vänta så jag åkte hem igen men får ta mej dit igen i rätt tid… bara älskar att kolla nya djurbutiker… 🙂
  Ha en bra dag Kramizar

 6. Linda

  Våra katter verkar reagera ganska starkt på sånt som är gjort av djur. Som fårskinnsfällar och ullgarn t.ex. Ullgarnet är de livrädda för, och vägrar komma nära mig när jag virkar med det. Virkar jag med akrylgarn istället är det absolut inga problem… Fällen fick vi ta bort för att våran hona inte tyckte om det. Så det kanske är så för dina katter oxå?
  Ha en bra helg!
  Kram, Linda

Leave a reply