Cecilias fråga om vattenfontän till katt!

Bild-5

Hej Cecilia!

Här kan du läsa mina tidigare inlägg om vattenfontäner:

Fresch Flow 3l

Fresch Flow + andra vattenfontäner

Min personliga favorit är den vita Fresch Flow. Det är den som vi kommer köpa så småningom. Drinwell Pet Fountain är fin men jag skulle bli irriterad av ljudet av ständigt plaskande vatten. Det skulle jag inte stå ut med. Men vi är ju olika. Du kanske inte alls tycker att det är störande.

Angående detta att Rocco inte dricker vatten från skålen tror jag inte du behöver oroa dig. Han dricker när han är törstig. Han föredrar kranen men om inte den är på så går han till skålen. Så gör våran Leo. Inga problem alls!

Leo är lite rolig med det. Vi får absolut inte stänga toa dörren någonsin, om han fick bestämma. Han skriker och jamar tills dörren öppnar sig. När han går in så hör man direkt om droppen är där den ska annars så hör man hans besvikna jamande. 🙂 Han är väldigt tydlig med vad han vill och inte vill, den lille kungen!

Vad jag tycker om Drinwell Pet Fountain? Som jag skrev tidigare så är jag inte mycket för de vattenfontäner där vattnet rinner och plaskar. Det här är en av dem. Men om jag ändå skulle handla en sådan då skulle jag välja Drinwell Pet Fountain Platinum istället. Den ser mindre plastig ut. Men den är ganska plastig i verkligheten. Jag blev ganska besviken när jag fick se den.

Fresch Flow! Den tycker jag är bäst! Fast jag kommer köpa den vita.

Hoppas jag har hjälp dig lite på traven, men det känns tveksamt. Det är en djungel, som allt annat. 🙂

KRAM
/Kattmamma

spacer

4 comments on “Cecilias fråga om vattenfontän till katt!

 1. Kattmamma

  Hej igen! 🙂
  Jag tror inte att det spelar roll för katten hur vattnet rinner. Det är nog en smaksak.
  Angående detta att du vill att Rocco ska leka med vattenstrålen så kommer du nog ångra dig när du får torka vatten efter honom hela tiden. Hihi
  Han kommer säkert att tycka att det är en rolig idé!
  Hur mycket en vattenfontän låter är ganska individuellt. Alla låter lite grann iaf. Däremot så lät våran gamla när den skulle tvättas och rensas. Det var ju bra!
  Den som du visar nu har sådan stråle som jag inte vill ha. 🙂
  Det kommer att dröja lite innan jag skaffar en vattenfontän. Det är inget som är nödvändigt att ha, därför får det vänta. Men jag skriver så klart en recension när jag fått den. 🙂

  Hoppas att du inte blivit ännu mer förvirrad. 🙂 Hihi
  Det är som sagt en djungel.. En stor sådan!
  KRAM (kul att du gillar min blogg) 😉

 2. Cecilia och Rocco

  Hej!
  Tack så jätte mycket för svaret 🙂
  Jag har ju aldrig sett en drinwell, bara på nätet och där är det svårt att bilda sig en uppfattning!
  Men du tror inte att de spelar någon roll om vattnet är som en kran eller om den rinner ner på en rutchkana som på fresh flow? Tänkte nämligen att drinkwells kran kunde bli lite av en leksak också, för Rocco gillar att leka med vattnet som rinner!
  Aah, du gjorde mig lite förvirrad var helt inne på en drikwell men är det så att den är plastig och låter för mycket då vet jag tusan inte 😉
  Jag får kolla vidare och kanske se dem först innan köper någon. Vet du om de mekaniskt låter mycket? Angående Platinumen så är den ju lätt snyggast men den är ju väldigt stor! Hittade även denna: http://www.vetventures.com/products-fountains-360.asp
  Väldigt smart om man har fler katter och tycker inte den ser lika klumpig ut som de övriga.
  När tror du att du kommer köpa dig en fontän då? Så man kan få en recension av fresh flow 😉

  Tack så hemskt mycket för din hjälp och din superbra blogg! :þ
  Kramar Cecilia och Rocco

 3. Emmy

  Hej, låter häftigt med en fontän till katten. själv har jag en ragdoll som aldrig föredragit att dricka under rinnande vatten, så det är nog inget för henne.

  Men jag fick höra att katter inte vill dricka där maten står, det kanske är en förklaring varför de passar på att dricka när kranen är på just för att det inte finns vatten någon annanstans.

  Själv har jag flyttat på vattenskålen då hon aldrig drack ur den när den stog bredvid matskålen, istället gick hon till vattenglaset som stog på sängbordet. Förstog inte varför, men nu har jag fått förklaringen!

Leave a reply