Att få katter att bli kompisar

Fråga:

Har en hankatt på 4år undrar om vi kan ta hem en hankatt på 1år om dom kan bli vänner?

 

Svar:

Hej Barbro!

Va roligt att ni vill skaffa en kompis till eran kisse! 🙂

 
Självklart kan dina katter bli kompisar. Det är svårt att säga i förväg hur bra kompisar de blir. Det kan man aldrig veta, katter är oxå individer, precis som vi människor (vi gillar väl inte alla människor vi träffar?) 🙂 När det gäller katter så har vissa det lättare att ta till sig andra kompisar, medans andra vill ha sitt revir helt för sig själv.

Av egen erfarenhet vet jag att det tar i alla fall ca 4 veckor förrän man ser framsteg. Men det behöver inte alls ta så lång tid. De flesta katter blir kompisar till slut, förr eller senare. Vissa blir jättegoa vänner medans andra bara accepterar varandra. Det funkar det med, de har sällskap av varandra medans man är te.x på jobbet.

Man får inte heller underskatta kastreringen. Att kastrera båda katterna kan hjälpa dem väldigt mycket. De blir lugnare och inte rädda om sitt revir på samma sätt.

Det finns lite grejer som man kan göra för att underlätta för katterna att bekanta sig med varandra. Det kan du läsa mer om i mina tidigare inlägg.

När katten flyttar in

Flytta ihop när båda har egna katter

När katterna bekantar sig med varandra

Läs igenom mina tidigare svar så kommer du nog att hitta ett och annat nyttigt tips som du kan ta till när din nya kisse landar hemma hos er.

Lycka till
/Kattmamma

spacer

One comment on “Att få katter att bli kompisar

  1. Myra

    Hej jag heter Myra och jag har 3 katter som är syskon och de heter Gibson är 3 år, Vitnos år 2 år och Tiger är 2 år de är killar. Tiger är elack och bråkig mot Vitnos och jag får ofta skydda Vitnos.
    Kan jag göra något så de blir bättre vänner? om ni vet något, snälla!
    Vitnos är svart vit och vi trodde i början att Vitnos var en tjej. Tiger är tigrerad med färjer vit, svart, rödgul och grå, var ute för en olycka när han var liten. Annars snäll. Jag tycket är jobbigt:(
    Go hälsning Myra 13 år.

Leave a reply