Disney och Leo äter kattgräs

Nu har kattgräset växt såpass så katterna har börjat äta den.

cimg5320

Blossom är inte alls intresserad av gräset men Leo och Disney är där väldigt ofta och äter på den. Speciellt Leo verkar det som, Disney kommer för att hon är nyfiken.

Man märker så tydligt att hon är minst i familjen. Hon apar så mycket efter de andra, man ser hur hon försöker göra som dem. Hon är så glad, den lilla krabaten. Hon tycker allting är roligt. Hon vill vara med på allt som händer, vill inte missa en sekund av livet känns det som. De andra är lite trötta på henne eftersom hon kommer ALLTID när något händer. Det finns inga undantag. 

Nu har hon även lärt sig att hon får mjukmat 1-2 gånger om dagen. Så fort jag vaknar (det är jag som serverar, så hon gör så bara med mig) så har jag Disney i hälarna. Tills hon får mjukmaten så är det bra sedan.

Jaha, det skulle bli ett inlägg om kattgräs men blev istället ett inlägg om Disney. Ja, så kan det bli.. 🙂

Kattgräset är iaf populärt. Ska inhandlas oftare, men inte på Granngården! 

spacer

8 comments on “Disney och Leo äter kattgräs

 1. Kattmamma

  🙂 Fina katter hon har..
  Alltså katter klarar sig mycket bra på bara torrfoder och har egentligen inget behov av att få tillskott men det är vi människor som har ett behov av att de ska ha lite extra.. 🙂
  Jag håller med dig.. Lite runda om magen är gulligt men överviktiga tycker jag synd om..

 2. nadja

  jag köpte max av susan .hon är jätte kunnig har hållt på med katter i över 20år här är hennes hemsida http://www.twintorp.se
  DEt är juh så gullit så katter är lite knubbiga ;)jag ger max skinka och ibland mjukmat men för det mesta får han torrfoder persen kitten.Han är ett matvrak så jag måste ha lite koll så han inte blir för överviktig.

 3. Kattmamma

  Ja, vi ger katterna mjukmat oxå. Leo slickar i sig såsen för det mesta, rester tar Disney. Blossom är inte alls intresserad, så hon får skinka. 🙂
  Förut ville jag inte ge katterna mjukmat för att jag var rädd att de blir feta, men våra tjejer är åt andra hållet, för smala. Så jag gjorde ett försök att ge de mjukmat, skinka och ”fetare” torrfoder. Det fungerar lite grann. Som tur är så går inte Leo upp i vikt.
  Var köpte du Max då?
  Det är bra med råd i början, men efter ett tag så lär man känna katten och vet bäst själv vad den vill ha och inte vill ha.

 4. nadja

  ibland ligger han bara stilla då jag borstar han och är hur lätt som helst ,och ibland vill han bara leka med borsten så man vet aldrig på vilket humör han är på heheheee.
  Ger du leo mjukmat och hårdisar och grädde ? Den jag köpte katten av tyckte inte jag skulle ge mjukmat till max bara hårdisar och eventuellt bara nån kokt kött bit.Men jag brukar ge han mjukmat ibland ändå han gillar det så mkt.

 5. Kattmamma

  7 månader.. Bara barnet ju.. 🙂
  Ja, Leo är kastrerad..
  Gillar han att bli borstad?

 6. nadja

  ååå så söt.. min max har oxå fina ögon då han var yngre rann det lite från dom men på äldre dar har det slutat han är precis nu 7 månader 🙂
  Försöker borsta han varje dag för att slippa toverna.ibland blir det klippning på han oxå.Har ni kasterat leo?

 7. Kattmamma

  Tackar tackar..
  Han är helt perfekt. Han är i så fin kondition. Inga rinnande ögon. Hur lätt som helst att sköta.
  En perfekt katt i lyxförpackning.. 🙂
  Leo blir 3 år i october..

  Hur gammal är Max?

 8. nadja

  jag tkr eran leo är sååå jäklar söt hur gammal är han? han påminner så mkt om min max 🙂

Leave a reply