Katten Nr 1 – Leo!

Leo är en Silver Shaded perser hane.

När vi bestämde oss att skaffa katt pratade vi om att skaffa en raskatt eftersom vi ville ha en innekatt. Båda har vi tidigare haft bondkatter som inte trivdes inne. Vi ville ha en katt som skulle trivas med att vara innekatt.

Därför ville vi ha en lugn raskatt.

Vi började läsa lite om olika raser och bestämde till slut att en perser katt är nog det vi letar efter.

Vi letade mest på blocket. Vi visste då inte så mycket om var man hittar en raskatt. Vi kontaktade några uppfödare. Till slut hittade vi en röd/creme färgad perser kattunge som verkade underbar. Vi bokade tid för att åka och titta på den. Samma morgon som vi skulle åka dit ringde uppfödarn till oss och berättade att de var sjuka och att vi inte kunde komma. Jag blev väldigt ledsen för vi hade sett fram emot att komma och titta på den. De sa att de hör av sig när de kan ta emot oss. Vi fick en dålig känsla och bestämde oss att leta vidare. De ringde efter ngn vecka men då hade vi redan skaffat Leo.

Vi kontaktade en annan uppfödare efter att ha sett en jättesöt kattunge på hennes hemsida. (Se bilden nedan). Vi fick komma och titta på honom några timmar senare. Och han var så otroligt söt. Vi fick ett väldigt bra bemötande och en bra känsla för uppfödaren och bestämde oss där och då att honom vill vi ha. Vi tingade honom på direkten. 

Han kunde inte följa med oss hem med en gång. Uppfödaren skulle ta honom till en veterinär för en vaccinspruta och en undersökning och vi hade inte ens med oss någon kattbur. Så vi fick snällt vänta några dagar. Kattungar får inte flytta hemifrån innan de fyllt 12v, men Leo var redan 14v gammal. Så det var inga problem. 

 

leo-ca-8-v

Leo 8 veckor gammal

 

I stamtavlan heter han Artemis, men vi valde att ge honom ett annat namn. Efter massa om och men fick det bli Leo

3-man

Leo flyttade in 31/1-07.

Det här är Leo de första dagarna hemma hos oss. Han sov så himla mycket i början. Jag var så orolig över att han skulle bli uttråkad utan sin kattfamilj så jag överaktiverade honom. Han ville inte veta av mig till slut. 🙂

Jag trodde faktiskt inte att man kunde överaktivera en katt, men jo, det kan man.

 

Vi märkte ganska snabbt på Leo att han inte var ngn ensam katt. Han saknade kattsällskap. 

Han gick runt och gnällde väldigt mycket.

Det som vi tyckte var väldigt konstigt var att han inte gillade att bli klappad. Han ryggade så fort vi tog i honom. Jag pratade mycket med uppfödaren och hon kände inte igen den katten jag pratade om. Han var väldigt gosig hemma hos henne.

img_3709Hemma hos oss ville han leka med våra fötter men han gillade inte händer.

Det var bara att låta honom komma till oss, sa uppfödaren. Han hade nog tröttnat på oss helt enkelt. 🙂

Det var inte roligt att höra. Vi hade verkligen gjort vårt yttersta så att han skulle få det så bra som möjligt. Men jag tror vi ville för mycket.

Hur som helst så fick vi rådet att inte ta initiativ till lek, utan han fick komma till oss. 

Kel var det inte tal om, han ville absolut inte bli klappad.

Att det kan bli så fel när man vill så väl..

Jag var så ledsen och kände mig hatad av katten. Den perfekta kattungen som jag drömt om var han verkligen inte. Jag ville ju ha en liten kisse som skulle sova bredvid mig i sängen, ligga i mitt knä och spinna. Det gjorde verkligen inte Leo.

Man såg verkligen att han inte var lycklig. Han saknade kattsällskap. Han kom från ett hem med 4 vuxna katter och 2 syskon, till ett hem där han får vara ensam på dagarna.

img_3749Här är Leo ca 5 månader.

Han var ju så söt med sina rosa öron. 🙂

Det är han än idag!

Det märktes ganska tydligt att han inte trivdes som ensam katt så vi började prata om att skaffa en kompis till han.

Så i slutet på mars började jag att titta runt lite.

Vi hittade en underbar ragdoll hona. Mer om detta i inlägget om Blossom.

Leo uppskattade inte sin nya kompis från början men när de väl blev kompisar så märktes det hur han förändrades. Även mot oss. Han var så tacksam.

Han var verkligen glad över sin nya kompis. Hon sökte hans uppmärksamhet väldigt mycket. Han tvättade henne, de sov tillsammans och äntligen hade han någon katt att leka med. Jag slutade ju att leka med honom. Lekte bara när han sökte upp mig. Det var inte så mycket.

Han lärde sig att hämta leksaker. La de vid fötterna på oss så vi skulle kasta. Det gör han än idag. 🙂 Som en hund..

 

leo-6-man

Leos finaste kort, 6 mån gammal!

 

Idag är Leo en knäkatt, tro det eller ej.

Innerst inne så visste jag nog att han skulle lära sig att gosa. Han hade nog inget val. 😉

Så idag kommer han helt självmant och lägger sig i knät. Han gillar att bli klappad och söker sig till oss hela tiden. Att man kunde få så dålig start fast man gör sitt yttersta kunde jag inte drömma om. Men slutet gott allting gott. 🙂

Idag är alla lyckliga!

VÄRLDENS MYSIGASTE KATT! – LEO

 

spacer

4 comments on “Katten Nr 1 – Leo!

 1. LindaMarie

  hej!
  Vad kul att få läsa om din Leo 🙂
  Jag har precis skaffat mej en chinchillaperser shadded silver så det är intressant o se lite bilder o så hur han kommer se ut. Min Casper har varit tvärtom mot din Leo, han är en riktig knäkatt och vill vara med överallt! Han är dessutom ett litet matvrak, älskar mat! 🙂 Lägg gärna ut lite fler bilder i bloggen så kikar jag förbi 🙂 Jo, en fråga. Hur mycke väger Leo? har en norsk skogskatt sen innan och han väger nu 6 kilo, en riktig bamse. Men funderar på hur stora chinchillorna blir. Har han fått gröna ögon eller? späääande detta att se dem växa upp och utvecklas 🙂 maila gärna dina svar! // LindaMarie

 2. Kattmamma

  Hej Funny!
  Va roligt att du gillar min sida. 🙂
  Å grattis till en ny och härlig familjemedlem. Du kommer inte att ångra dig. Det är en superkompis du skaffat dig. 🙂

  Hur vi märkte att Leo kände sig ensam? Det uppfödaren berättade om hur han var stämde inte alls på den katten vi hade hemma. Han ville inte vara med oss, höll sig alltid på avstånd, gnällde mycket.
  Uppfödaren berättade att han gillade att leka med sina bröder och de andra katterna så då kom vi på att han kanske kände sig ensam. Han kom från en ganska stor familj till ett tomt hem med en alldeles för kattglad människa. Hehe

  Han gick bara runt i lägenheten och gnällde helt enkelt. Var allmänt olycklig. Man såg att han inte trivdes. Och när vi jämförde hans tidigare liv och hur han var mot hur det var hemma hos oss så drog vi slutsatsen att det måste vara en kattkompis som saknades.

  Hoppas du fick svar på din fråga.. 🙂

  Kram och lycka till. Ni kommer säkert att trivas ihop. 🙂

 3. Fanny

  Hej,

  din sida är så himla mysig! Jag sprang på den när jag sökte efter silver shaded på google.se. Jag var ute efter en ny katt efter att jag fick ta bort min gamle ragdollhane pga njurproblem.

  Så efter att ha kollat runt lite så var det faktiskt din sida som fick mig att bestämma mig för en silver shaded perser.

  Fille, som han heter är 5 mån och du skrev ju här att din Leo verkade ensam, så då undrar jag hur du märkte det? Fille är och har varit knäkatt från början, han gillar inte hundar men andra katter vet jag inget om. Men så när jag läste här så tänkte jag att tänk om han också är ensam!

  Tack för trevlig läsning!

  Fanny och Fille

 4. Pingback: Katt | När katten flyttar in | Kattlivet.se

Leave a reply