Kattbad x3

Idag har vi badat våra 3 små stjärnor.
Äntligen har jag fått möjlighet att använda grejerna som jag skaffade på pålsvårdskursen förra veckan.

1. Sommervind schampo och balsam. Kanon bra grejer. Jag har inte testat så många olika, men de här är stora favoriter. Väldigt lätta att applicera i pälsen. Obs. Ska spädas ut, både schampo och balsammet. Pälsen blir som ny och överraskande lätt att kamma igenom. 
2. Torkduken använde jag oxå första gången. Det går så mycket bättre att torka dem med den än vanliga handdukar. Det räckte med en enda till alla tre. Annars så hade jag behövt minst tre till bara en kisse. Så en torkduk är ett måste om man vill spara på handdukar och få kissen torr snabbt och smidigt. Riktigt, riktigt bra.
3. Duschkoppel med sugpropp. Man sätter fast kissen i ena ändan och andra ändan suger man fast ngnstans. Så himla bra. För första gången klarade jag att bada de själv. Annars så hoppar de ju all världens väg. Väldigt bra om man vill bada katterna själv eller om man är tvungen att göra det. Man vet vart man har dem. 🙂
De accepterar det utan några större problem. Går runt i badkaret och tycker synd om sig själva. Men det går både snabbare och smidigare om man kan koncentrera sig på att duscha dem än att fånga dem. Oxå ett måste vid varje dusch from nu. 

När det var dags att föna dem behövde jag lite hjälp. Någon som kunde hålla i hårtorken och blåsa. Jag ville inte blåsa dem i badkaret. De fick sitta i knät på en torr och varm handduk medan min sambo blåste och jag kammade. Gick väldigt bra.

På 2,5h var vi färdiga med alla 3. Förut, när vi inte hade några hjälpmedel tog det ca 2h för en kisse att bada. 

Så nu har vi fräscha och glada kissar hemma. Och jag är lycklig över att jag skaffade sådana bra grejer som underlättar så mycket vid saker som ändå är nödvändiga att göra med jämna mellanrum.

spacer

Leave a reply