Ge torrfoder till era katter!

När vi skaffade katter (nu har vi 3 st) fick vi rådet att inte ge de mjukmat, bara torrfoder. Och det fungerar alldeles utmärkt. Ingen av dem är fet fast de har mat framme hela tiden och äter ofta.
Vi ger dem Royal Canin, som sagt bara torrfoder.
Jag tror att det är mjukmaten som är boven och så klart våran mat.
Håller sig katterna till bara sitt kattfoder och bara torrfoder som är anpassat till dem så är risken liten att de blir feta.
Börjar de bli lite runda trots det så kan man kolla om de inte är sjuka eller behöver mat som är mera anpassad till just den katten. Tex en kastrat kanske ska ha mat för kastrater. Testa er fram, men tyck inte synd om era kissar. De är nöjda med torrfodret.

Läs hela artikeln här

spacer

2 comments on “Ge torrfoder till era katter!

  1. Sanna

    Eftersom katter från början är ökendjur och därför vana vid att nästan enbart få i sig vätska från sina bytesdjur känner en katt sällan törst. Mjukmat är därför ett bra sätt att hjälpa katten att inte bli uttorkad.

    Enligt min erfarenhet är det bättre att ta en extra titt på torrfodret, ofta är en av huvudingridienserna spannmål, vilket katten inte behöver. Så testa att satsa på lite mjukmat något eller ett par gånger om dagen och köp ett torrfoder utan spannmål så ska du se att de nog håller vikten ändå 🙂

  2. Johanna

    Katter blir inte tjocka av blötmaten, som mest innehåller vatten. Det är ”människomat” och dåligt torrfoder som kan göra katten fet.

Leave a reply