Hur räddar man katter från en brand?

Så fruktansvärt! Det är hemskt när man förlorar allt man äger i en brand. Hela ens liv blir aska. Men det som skrämmer mig mest är hur jag skulle rädda mina katter. En soffa eller en tv kan jag köpa nytt. Det är inte hela världen. Det är egentligen bara saker. Men de små hjälplösa liven då??

Hur gör man om det börjar brinna och man får inte tag i sina katter för att få ut dem?

Det här är min värsta mardröm! Vad gör man!?!?

Har det hänt Dig? Hur gick det?

Jag skulle behöva tips hur man gör ifall det händer. För man kan aldrig vara säker på att det inte händer.

Tacksam för alla råd och tips!

Branden i Centrala Göteborg

spacer

3 comments on “Hur räddar man katter från en brand?

 1. Pingback: Katt | Katter i branddrama! | Kattlivet.se

 2. Kattmamma

  Hej!
  Tack så mycket för dina råd och tips. Ska verkligen ta det till mig.
  E det ditt hem de skriver om i artikeln?
  Vart tog kissarna vägen efter branden? Springer katter ut eller gömmer sig i lägenheten när det börjar brinna?
  Tacksam för svar!

 3. seika

  hej!
  alla tre katter har kommit tillrätta! den sista 9 dygn efter själva branden.
  gå igenom brandsäkerheten hemma. brandvarnare som utlöses av både rök och värme. underlättar om man är 2 vuxna för att få med katterna. ensam vuxen + katter, då vet jag ej. ha transportkorg inne i lägenheten – ej i vinds- eller källarutrymme. låt gärna transportkorgen stå i balja som kan användas som toalett. ha torrfoder och tom vattenskål i transportkorgen.

Leave a reply