Cat it Sense – Foderlabyrint

Den här matlabyrinten har tydligen blivit otroligt populär bland katter och kattägare. Vi äger ingen sådan så jag pratar inte av egen erfarenhet men den verkar gå som smör i butikerna. Den hinner knappt komma in så är den slut igen.

Jag hade den som ett pris under julkalendern och det var flest tävlande den dagen. Det måste ju vara ett bevis på att många så gärna ville ha den.

Den här matlabyrinten ingår i den populära Cat it Sense serien som kan kombineras hejvilt med varandra.

Matlabyrinten går att ställa in i olika svårighetsgrader och Accu-Pressure mattan ger en härlig massage för tassarna.

Grundtanke med den är att man ska ge den överviktiga eller hetsätande katten lite utmaning så den inte kan slafsa i sig maten lika enkelt som från en skål men den kan även användas som hjärngympa för alla katter.

Man kan lägga in bollar eller godis eller annat skoj som får katten att vilja röra på sig. Det kan vara precis vad som helst eller inget alls. Ibland duger vad som helst och ibland inget alls. 🙂

Men många katter verkar uppskatta den hur som helst och det är det viktigaste!

Ni som äger en Catit matlabyrint får gärna dela med er av era erfarenheter. 

spacer

7 comments on “Cat it Sense – Foderlabyrint

 1. Agnes

  Vilken bra idé Laura! Vissa katter tycker om den medans andra förstår inte alls vad som är så intressant med den. Hoppas att din kompis katter uppskattar den. 🙂

 2. Laura

  Mina katter tyckte faktiskt inte om den alls. Den har stått här hemma i ett års tid och ingen av katterna vill använda den, oavsett vilka smaskiga godis jag än lägger där… så på söndag får en kompis den till sina katter istället.

 3. Agnes

  Hej SoftKitten:
  Nu har jag tagit reda på lite mer om hur matlabyrinten fungerar.
  Katten petar ut maten från inneskålarna genom hålen. Tanken är att de katter som slafsar i sig maten alldeles för fort ska behöva ta det lite lugnare och ta en eller max ett par bitar i taget.
  Det är grund tanken, men man kan så klart använda den till lek oxå. Det är bara fantasin som sätter gränser. 🙂
  Nedanför kan du se två söta videon. De förklarar bättre än jag. 😉
  http://www.youtube.com/watch?v=kPOM-O4aHl8
  http://youtu.be/iP6VnzG-ltU
  Hoppas det hjälpte! Kram

 4. Rebellen

  Absolut! 🙂

 5. Agnes

  SoftKitten: Jag ska kolla upp så återkommer jag med svaret! 🙂

  Rebellen: Tur att matte köpte en sån fiffig grej till dig då? 🙂 Kram

 6. Rebellen

  Just en sån har vi här hemma (sedan innan jul). Först var jag lite tveksam men tyckte det var en bra grej att prova och från början så stod den bara i ett hörn och var inte alls intressant men nu har den börjat bli mer och mer intressant och nu används den också :).

  Kram

 7. SoftKitten

  Hur fungerar den egentligen? Häller man ner fodret i översta skålen och så måste katten dra det ner till den lägsta? Eller får de ut foder genom hålen? Hmpf. Nu fick jag hjärngympa jag med 😉

Leave a reply