Snart kan du bota din kattallergi

VACCIN MOT KATTALLERGI

Just nu pågår studier om det nya vaccinet mot kattallergi. Vaccinet är utvecklat från ett protein i kattens saliv. De flesta kattallergiker verkar vara allergiska just mot ett protein i kattens saliv.

Hittills har 20 personer testats. 12 av dem fick vaccinet och 8 placebo. Efter testet var allergierna botade och ingen hade fått några biverkningar.

Tre till fyra sprutor är allt som behövs för att bota din kattallergi. Vaccinet sprutas in i en lymfkörtel i ljumsken med en månads mellanrum.

Om allt går som det ska så kan vaccinet finnas på marknaden om bara några år.

HURRA HURRA HURRA HURRA (!!) 🙂

Läs mer!

Läs mer!

spacer

3 comments on “Snart kan du bota din kattallergi

 1. Kattmamma

  Va roligt att höra att i har blivit botade. Jag tror oxå på det att man kan ”jobba” bort en allergi men alla kan tyvärr inte det. Synd för katter är underbara djur. Men jag hoppas på att det vaccinet slår igenom. Tänk så många katter skulle få bra hem. Många kattälskare är ju allergiska. Typiskt!

 2. Lotta & Moses

  Jag var också allergisk tidigare – framförallt sa läkaren att jag absolut inte skulle umgås med just katter (det här var långt innan jag fick Moses).
  Mm, javisst sa jag och fortsatte gosa med katter så ofta jag kunde och idag märker jag inte av det alls.
  Sambon kan få lite röda ögon ibland när han gosar med Moses och råkar peta sig i ögat efteråt men i övrigt klarar han sig bra.
  Kram å tass!

 3. pip och murre

  hej. vi hittade idag en 100% ätlig kattmyntaboll,se vår blogg för bild.

Leave a reply