Disneys tandläkarbesök

Vår lilla sjukling!

Ja, vad ska vi säga om den dagen. Jag åkte med Disney på morgonen och eftersom veterinären inte kunde se med blotta öga vad det var hon hade i sin lilla mun så fick hon stanna. När de sövde henne så visade det sig att Disney hade FORL och att de var tvungna att dra 3 tänder plus den lilla framtanden som inte ville lossna av sig själv.

Disney är en kämpe och vi kan verkligen inte se när och om hon har ont. Men på Husdjurshälsan sa de att hon måste ha haft ont. Fy va det gör ont i mig när jag får höra sånt. Jag vill inte att de små ska ha ont. Jäkla elände!

Disney har fortfarande inte ätit, druckit eller varit på lådan. Hon är groggig och nedstämd. Hon verkar tro att de har sytt ihop hela hennes mun. Stackars liten! 🙁 Och jag blir så frustrerad för att jag inte kan hjälpa henne.

Se på stackaren! 🙁

Hon har fått 3 st smärtstillande sprutor som jag ska ge henne de tre nästkommande dagarna. Sedan blir det badda med Hexarinse, återbesök om en vecka och sedan daglig tandborstning efter det.

Vi kommer även behöva besöka veterinären lite då och då för att kolla hur de andra tänderna ser ut. Hoppas att hon slipper dra så många tänder på samma gång någon mer gång. Mitt lilla hjärta! Hur ska detta gå? 🙁

Kostnad: 1851 kr.
Åtgärd: Borttagning av tandsten, polering av tänderna och 3,5 tänder dragna.
Diagnos: FORL

spacer

10 comments on “Disneys tandläkarbesök

 1. Anna-Maria J

  God bättring till Disney!
  Lilla stackaren, hoppas katterna får ha det bra nu.

 2. Emma

  Naw stackars liten.
  Usch jag gråter har ett känsligt hjärta när våra små hjärtegryn har ont hoppas hon snart blir bra lilla gumman.

 3. Kattmamma

  Tusen tack för era hälsningar! 🙂
  Disney mår mycket bättre idag.
  Forl kan man ju inte gör ngt åt mer än dra de tänder som är drabbade. En tråkig och hemsk sjukdom.

  Kram kram

 4. Emma.R

  Min katt Sixten har begynnelse till FORL, det har som tur är inte gått så långt att han har ont och vi kollar honom hos veterinären lite då och då. Det är 2 st av hans tänder som till slut måste tas bort, för de börjar brytas ner i nederkant.

 5. Tessan

  Men stackars liten, hoppas hon kryar på sig!

 6. Lalitta

  Men Gud vad jag är ledsen för hennes skull! Stackarn! Jag har läst lite om FORL och var jätte rädd för den sjukdomen när min katt var på undersökning. Jag vet hur det känns när de ligger där, har ont och man känner sig helt värdelös och kan inte göra något för att de ska må bättre….

 7. Linda

  Stackarn! Hoppas att det är över nu då så de slipper göra något mer med henne och att hon kommer må bra snart igen. Kram!

 8. Kattmamma

  Ja jag undrar ibland varför vi har sådana problem och jag vet inte varför. Kan det vara för att vi har många katter? För att vi har otur? Eller är det vanliga problem?
  Vi får ju höra att det är vanligt. FORL är tydligen jättevanligt.
  FORL är en tandsjukdom. Jag återkommer med mer detaljer när jag läst på lite.. hehe

  Tack Lelle och hårbollarna för era hälsningar. De värmer! Tack!!

  Kram på er!

 9. Lelle

  Men lilla vännen då… hoppas hon mår bra snart…

  Två fyrbenta hårbollar hälsar så mycket till Disney 🙂
  ja och så jag då…

 10. Sofie

  Men stackars katt!
  Vilka problem ni har! 🙁 Otur! Vad är FORL ? Kram

Leave a reply