Mjau – Nötfärs i gelé

Mjau – Nötfärs i gelé

För ca en vecka sedan tog all Sheba mjukmat slut och eftersom dygnet är för kort så har vi inte hunnit till någon affär för att fylla på igen.
Men då fick vi istället chansen att testa Mjau mjukmat.

Vad tyckte katterna?

Blossom är inte alls intresserad av mjukmat så hon gick fram och nosade sen vände hon på klacken och gick. Leo och Disney satte igång direkt. Nästan så jag blev förvånad men efter typ 30 sekunder så var de färdiga. De slickade inte i sig färdigt såsen ens. Maten lämnade de helt och hållet. Eftersom förpackningen är så stor så räckte det till några dagar. Men 3 portioner och 2,5 dag senare slängde jag resten. Katterna äter den inte helt enkelt. Den kommer vi aldrig att handla igen. Ingen idé! Men det är kul att testa nya saker.

Både jag och katterna har fastnat för den runda Sheba sorten men av olika anledningar så klart. 🙂 Jag gillar t.ex att förpackningen är så liten och söt. Jag brukar ge katterna mjukmat morgon och kväll ibland bara morgon. Den lilla förpackningen räcker alltså för 2 gånger för 2 katter. Stora förpackningar räcker ju så länge. Maten hinner ju att bli gammal och äcklig innan de äter upp den. I värsta fall vill de inte ens ha den efter några dagar så man får slänga resten. INTE ekonomiskt! Bättre att köpa små söta förpackningar av mat som katterna gillar och äter upp. Även om de är liiiite dyrare. Det blir nog billigare i längden. Tror ni inte det?


Från det ena till det andra. Är det bara jag som är så trött och sömnig nu för tiden? Är det något med luften eller är det jag? Jag märker att även andra bloggare är en aning frånvarande så jag hoppas att det inte bara är jag. Är det våren eller åldern? 😉 Något konstigt är det för jag får inget gjort. Jag sover 12 h och känner mig inte utvilad. Jag går upp för att jag får ångest av att ligga så länge annars hade jag nog somnat om igen. Vad händer? Jag är inte deppig, inte ledsen snarare tvärtom bara trött, sömnig och oföretagsam. Jag får inget gjort helt enkelt. Jag har fått någon segsjuka eller något.

Är det bara jag eller finns det fler därute som känner så?

spacer

3 comments on “Mjau – Nötfärs i gelé

 1. Shira

  Mamma brukar köpa Gourmet Gold till mig! Det är mums! Fast jag får det bara om det är fest eller vi firar något. Till vardags äter jag bara torrfoder, Royal Canin. Det är också gott!

  Hälsningar Shira

 2. Kattmamma

  Hej!
  Hoppas du haft en trevlig Valborg. Min spenderade jag på jobbet. 🙂
  Hos oss är det tonfisken som är minst omtyckt. Just nu är det Havet läkerheter som är populärast men förr var det kycklingen. De varierar sig, de små. 🙂
  Ja, det är lite märkligt det där med olika priser i olika affärer. Jag brukar dock inte titta på prislappen alldeles för ofta.
  Har du tittat ut några nya goda sorter till henne? Jag kan rekommendera exigent. De är väldigt omtyckta hemma.

  Kram o ha en trevlig helg!

 3. Anki

  Hej och trevlig Valborg!

  Vår lilla Ziggy gillar också Shebas mjukmat. Hon brukar också få på mornarna, men hon äter väldigt lite. Tonfisken slår högre än kycklingen hos oss. Märkligt nog så var burken billigare på Djurmagazinet än vad den var på ICA, men men man ska aldrig sluta förvåna sig. Annars äter hon mest sitt Royal Canin torrfoder med stor förtjusning. Hon blir ett år den elfte maj så då får jag väl hitta på något gott åt henne.

  Kram
  Anki

Leave a reply