Så här går det till att klippa katten Leo

Varför ska det alltid behöva gå så lång tid innan jag får tid och möjlighet att klippa och duscha honom? Han hinner bli helt fet längst in i pälsen innan jag får tid och möjlighet att göra detta. Ush..
Bara duscha går an men till att klippa och duscha på samma dag behövs både mera tid och energi. Leo ska helst vara med på noterna. Annars så håller han på å jobbar sig. 🙂
Idag lyckades jag även att få till lite bildbevis med hjälp av min käre sambo.

Ungefär så här går det till när Leo blir klippt:

cimg5378

Ser ni hur snällt han ligger? Världens bästa katt!!


cimg5380

Här ser man ganska exakt hur jag gör. Sätter kammen mellan huden och saxen, håller i håret och klipper. En liten, liten bit i taget. Det blir inte alltid så jämt och det tar lång tid men det är värt det. Leo blir som en kattunge på nytt efteråt. Han älskar detta.


Och här är resultatet:
cimg5384

Nyduschad och liiiite sur 🙂

spacer

One comment on “Så här går det till att klippa katten Leo

  1. Sofie

    hihi, vad söt han är! 🙂
    Jag hade en Tibetansk Terrier fram till förra våren och honom klippte jag ner två ggr per år. Men det är lite skillnad på att handskas med en hund i jämförelse med en katt. Katter är så stolta och de går inte med på vad som helst, hundar är mer obrydda i det fallet 🙂
    Jag kammar och kammar Doris, hon har inga tovor så jag tror jag låter hennes päls förbli lång. Hon ser väldigt fin ut så det vore synd att ”förstöra” det.. Lite päls här o där kan jag ta, det gäller bara att ta fram dammsugaren lite oftare bara. Hihi
    Kram

Leave a reply