Tabell för energibehovet per dag för en katt!

Det här är en liten tabell för hur mycket energi/kalorier en fullvuxen katt behöver per dag. Tabellen är gjord för en katt som väger 2 kg, 4 kg och 6 kg eller mer. Tanken är att katten ska få behålla sin vikt med den tabellen. Men man ska nog inte stirra sig blind på de siffrorna. Siffrorna varierar lite så klart från katt till katt. Det är ”cirka” värden. En aktiv katt, en dräktig katthona eller en digivande katthona har ofta behov av mer energi/kalorier. 

2 kg = 560 kJ/dag
4 kg = 1120 kJ/dag
6 kg eller mer = 1680 kJ/dag

spacer

One comment on “Tabell för energibehovet per dag för en katt!

  1. Jenny

    Hej!
    Tabellen var precis vad jag sökte. Tilläggas bör dock att en kastrat behöver ca. -30% kcal/dag än en okastrerad.
    // Mvh – Jenny

Leave a reply