Kattkläder

Jag är kattgalen. Det vet nog alla som känner mig.

Nu har jag fått för mig att jag ska köpa kattkläder. Har hittat 2 st jättesöta tröjor. Min sambo har sagt att jag absolut inte får klä katterna för då tror han att jag blivit galen på riktigt. 🙂
Men vi brukar klippa Leo med jämna mellanrum och när vi gör det på vinterhalvåret så fryser ju stackarn. Då hade det ju passat alldeles utmärkt med en liten tröja tills pälsen växer ut lite.

Vi klipper Leo av 2 anledningar.
1. Han älskar att vara klippt. När han blir långhårig så blir han sådär gubbig. Han bara är. Men när han blir klippt så blir han som en kattunge igen. Man riktigt ser hur lycklig han blir. Springer som en galning med svansen i vädret och jagar tjejerna. (De tycker nog inte det är lika kul) 😉

2. Han har lite jobbig päls. Den tovar sig lätt. Nu har jag ju köpt Summerwind schampo och balsam så jag hoppas att han slipper tovorna. Nu är han ju klippt så då ser vi inte hur det kommer funka när han blir långhårig. Det återstår att se. Återkommer med svaret såklart.

Uppdate: Det fungerar bättre med Summerwind schampo och balsam men han får några små tovor ibland iaf. Det är väldigt mycket mindre, men de försvinner tydligen inte. Därför fortsätter vi att klippa Leo och han är överlycklig över detta! 🙂

Men vi kommer nog ändå att fortsätta klippa honom för hans egen skull. Han gillar inte långpälsen och han blir ju såååå himla söt när han är klippt.

Hur som helst så tror jag nog att det skadar inte att ha någon sådan tröja hemma ifall att. Eller?


Är det inte sött så säg!

2832


Den hittade jag oxå på samma sida. Luvan kanske är lite i vägen men man kanske kan ta bort den.

2819Visst, jag kanske är lite galen. Men riktigt söta är de iaf. 🙂 Har DU några tanka eller funderingar angående det där med kattkläder skriv några ord. Du kanske själv använder sådana på dina kissar? :-)Jag behöver nog lite ris och ros innan jag bestämmer mig.

Helst ros! 😉 Tack

spacer

6 comments on “Kattkläder

 1. Sanna

  Du får gärna göra ett inlägg där du tipsar om hemsidor där man kan köpa kattkläder! Har två Sphynx på väg hem och de kan ju bli lite frusna, framför allt på vintern…
  Har sökt en del men känns mest som om det är till hundar, vilket i och för sig också funkar om man tar chiuaua storlek men som sagt, har du några bra tips är det säkert ett uppskattat inlägg! 🙂

 2. Kattmamma

  Hej Tomas, jag kommer faktiskt inte ihåg det. Trodde jag hade skrivit det i inlägget men tydligen inte. 🙂
  Googla på katt och hundkläder så kommer du att få upp lite av varje.
  Lycka till

 3. tomas lundström

  hejsam !

  jag undrar villken sida du hittade katt kläderna på, skulle vilja att våran bonzo ska få en tröja till vintern och skor,då han är både ute och inne katt.mvh tomas

 4. Kattmamma

  Hej Christell!
  OM jag blev glad när jag läste din kommentar! 🙂
  Tusen tack kära du. Så mysigt det låter med alla katter! 🙂 Jag vill oxå ha!
  Vad hänt din Hampus? Jag blir alltid lika ledsen när jag hör att våra kära kissar lämnar oss. Så hemskt. Ush vågar inte ens tänka tanken.. Jag vill ha mina kvar för alltid!
  Jag har fortfarande inte skaffat några kläder men en dag kommer jag att göra det.
  Jag är oxå helt lyrisk över djuraffärer. Men jag är den enda i min omgivning som är det så jag får alltid det onda ögat. 🙂 Men å andra sidan så börjar jag att märka att det inte finns så mycket mer att skaffa. Jag har testat det mesta. 🙂
  Le-chien har jag aldrig hört talas om så tack för tipset! Hur fina saker som helst ju. 🙂

  Jättekul att du hittat hit och jag hoppas att det inte är sista gången vi får ”talas vid” 🙂 Pussa dina pälsklingar och varmt välkommen till oss! KRAM

 5. christell

  Hej
  Har följt din blogg ett tag nu… -jättekul att det finns någon som är lika galen i katter som mej… 🙂 Har 5 stycken pälsbollar 3 perserflickor en ragdoll-pojk å en huskatts-pojk… hade 6 stycken ett tag… 🙂 JO skulle berätta om min Hampus (tyvärr borta nu) men han va en chinchilla perser å hata sin päls blev som din leo -överlycklig när han blev nedklippt… Tycker absolut att du kan använda en tröja på han -om han vill förstås…:) Har tröjor å t-shirts å lite annat till mina som är köpt hos le-chien (nätbutik har jättesöta saker där) har även handlat en jättesöt klänning i london (petlondon) när vi varit där… -det första man letar efter när man åker ut nånstans -djuraffär:))… -men använder dom mest när de ska fotas….
  Ha det jättebra å nospuss till dina vackra pälsisar…
  Christell

 6. Cecilia

  Hej!
  Jag har även jag en långhårig sötnos 🙂 Men undrar nu hur ni klipper eran? Vet inte om jag vågar ge mig på det :S
  Och ja jag är också sugen på kläder till han! Men undrar lite hur man ska veta vilken strl man ska ta?

  mvh Cecilia och kissen Rocco

Leave a reply