Ragdoll

Namnet Ragdoll (trasdocka) kommer från att den har en tendens till att slappna av i kroppen när man lyfter den. 

Den kommer ursprungligen från Kalifornien i USA. Rasen har funnits sen 1962. 

Den första ragdollen hade en birma hane till pappa och en vit långhårig, typ Angora hona till mamma. 

Rasen kom till Europa 1981 och till Sverige 1991. 

Ragdoll rasen blev godkänd av FIFe (Internationellt raskattförbund) 1990. 

 

Den finns i dessa tre olika varianter: colourpoint, mitted och bi-colour och i dessa färger: blå, brun, lila, choklad, blåsköldpadd, brunsköldpadd, lilasköldpadd, chokladsköldpadd, röd och creme. Alla de finns i tabbymönstret.

 

Hittade tyvärr inga bra bilder på lilasköldpadd och chokladsköldpadd varianter. Är det någon annan som har bilder på dessa två? 

 

Karaktärsdrag: Ragdoll är en lugn katt. Det sägs att den inte gillar höjder men det gör våran prinsessa. Hon ligger gärna så högt som möjligt när hon vill vara ifred. Det sägs oxå att Ragdoll är en matglad katt. Det är inte våran lilla tjej. Hon är väldigt kräsen när det gäller mat. Kalkonskinka duger bra. Att ragdoll kommer bra överens med andra djur verkar stämma. Hon gillar sina två andra kattkompisar väldigt mycket. Rasen är ganska orädd och det går knappt kalla den försiktig heller. Väldigt nyfiken och framåt är nog ord som passar bättre. Sällskaplig är ett annat ord som stämmer vädligt bra in på den underbara rasen.

spacer

Leave a reply