Att resa med en katt i bilen?

Katten ska aldrig vistas utanför sin bur under tiden man kör. Det är väldigt farligt för den om den kastas runt vid en eventuell olycka. Men det är även farligt för den som kör eftersom katten kan springa runt och hitta på en massa bus. Uppmärksamheten ligger på vad katten gör och inte på vad som händer på vägen. Som alla vet är katter väldigt smidiga och kommer in i alla små utrymmen, som tex under förarens ben. 

Så, Låt bli! Sätt katten i buren för din och kattens skull!

 
En annan sak som är bra att veta är att man ska undvika att ge mat till katten, helst flera timmar innan resan så att katten inte blir åksjuk. Lite vatten kan man ha med sig om det blir en lång resa. 

Har man en katt som brukar bli åksjuk så finns det lugnande medel eller åksjukemedicin att få utskrivet av en veterinär. 

 
Buren ska inte stå på golvet utan på sätet, fastspänt med säkerhetsbältet. På golvet är det ofta högljutt och vibrerar en del. Inte så behagligt för våra små vänner. 

En extra handduk eller liknande är bra att ha med, så man kan byta i buren om katten råkar kissa där. 

 
En sista sak: Lämna ALDRIG kvar katten utan uppsikt i bilen när det är varmt ute!

 
Av egen erfarenhet vet jag att det går bättre att transportera katten en längre sträcka. De kommer till ro efter ca 15-30 minuter. Sen sover de resten av vägen. Så man oroar sig ofta i onödan. 

Lycka till!

spacer

Leave a reply