Mat till kattungen

I en Zooaffär finns det 4 olika sorter mat för en kattunge från Royal Canin.

Babycat Milk

Babycat Milk

Det här är en mjölkersättning som liknar mammas mjölk väldigt mycket. Används som stödmatning.

Säljs som:

300 g med 3 x 100 g paket
1 kg med 10 x 100 g paket
Förpackningarna innehåller nappflaska och nappar.

Babycat 34

babycat_bag_stor

Anpassat för kattungen under avvänjningsperioden. Den är extra lättsmält och extra lättuggad. Den ska användas upp till 4 månaders ålder.

Säljs som:

400 g, 2 kg, 4 kg och 10 kg

Kitten 34

kitten-packshot_web_150px

Anpassad till kattungens andra tillväxtfas i livet. Hjälper till att bygga upp muskler och skelett. Ska användas från 4 månaders ålder upp till 1 års ålder.

Våra katter älskar Kitten 34. De har ätit den mest av alla sorter Royal Canin kattmat. Nu behöver de inte det längre eftersom ingen av de är kattunge längre, men de gillar den väldigt mycket och det är mycket näring i den så de får fortsätta att få den serverad i kombination med lite andra vuxna sorter.

Våra honor är så smala så de behöver näringsrik mat.

Säljs som:

400 g, 2 kg, 4 kg och 10 kg

Kitten Persian 32

perskitten-packshot_web_150px-copy

Anpassad till perser kattungen eller kattungar med liknande behov. Den ska användas från 4 månaders ålder upp till 1 års ålder.

Vi har 2 st perser katter men den maten har de inte ätit så jättemycket av. De föredrog att äta Kitten 34 så då fick de det istället. Det är ju ungefär samma sak. När de fick den serverat så åt de den, men om det stod Kitten 34 bredvid gick de alltid till den skålen.

Säljs som:

400 g, 2 kg, 4 kg och 10 kg

Hos en veterinär finns det 3 olika sorters mat för en kattunge från Royal Canin.

Vital Milk

vital-milk-vec-packshot_web_150px

Det här är en mjölkersättning som liknar mammas mjölk väldigt mycket. Används som stödmatning. Motsvarighet till Babycat Milk som kan köpas i en zoobutik.

Weaning

dry_big_weaning

Den används under avvänjningsperioden. Anpassad till kattungens känsliga mage. Den innehåller ris som gör den extra lättsmält och energirik. Det här är en motsvarighet till Babycat 34 som går att köpa i zoobutiker.

Growth

dry_big_growth

Den innehåller skonsamma ingredienser. Bitarnas form gör att det blir en tandborstningseffekt. Det är en motsvarighet till Kitten 34 och Kitten Persian 32 som går att köpa i zoobutiker.

spacer

2 comments on “Mat till kattungen

 1. Kattmamma

  Hej Jennie!
  Ni verkar ha bättre koll på det här än vad jag har.
  Jag vet faktiskt inte mer än ni.
  Hoppas att det går bra för er och kattungen!

  Stort lycka till
  Underbart att det finns sådana människor som ni! KRAM

 2. jennie

  hej
  vi har hittat en kattunge som ar ca 2-3 veckor gammal. ?? Skulle vara tacksam for alla tips vi kan få om hur man ska mata den. Ar i Tunisien och det ar inte latt att hitta modersmjolkersattning, nu provar vi med semoule valling. Har inte kunnat hitta någon nappflaska an, anvander en spruta. Ger 1 ml åt gången mycket långsamt. Katten har borgat att dricka lite sjalv från en skål. Laste att de inte kan kissa sjalv forran de ar ca 4 veckor gamla och att man skall stimulera ”kisseriet” genom att massera magen med en blot trasa efter matning. Andra ideer/tips. Vi behøver all hjalp vi kan fa det ar heller ingen vetrenar inarheten…
  Tack!

Leave a reply