Att välja rätt kattställning/klösträd

Kattställningar vet vi nog alla, kan upplevas som en djungel. Det finns helt enkelt för många att välja bland och det gör det inte lätt för oss så klart. Ska man ha liten eller stor, hög eller låg, med eller utan ett hus eller kanske en hängmatta? Ja, rätt mycket att ta ställning till! Sedan ska den helst passa in i hemmet också. 🙂
Det jag har kommit fram till är att det som egentligen spelar roll i slutändan, är placering. Det är det enda som är avgörande för om den kommer att användas av våra kräsna vänner eller inte. Sedan om det är ett högre träd så är det en fördel om man har fler katter eller om de är väldigt aktiva. Har man äldre katter som vi nuförtiden har så är det inte alls lika viktigt med aktivitet som det var förr. De vill bara kunna klösa någonstans ibland och de vill kunna ligga där, mysa, sova och kunna se ut.


Vi har idag totalt tre stycken kattställningar. Just den här kattställningen har vi på övervåningen. Den har stått på olika platser i hemmet men endast här, i det hörnet och den utsikten som den verkligen används. Elvis och Disney tycker om den väldigt mycket. Leo är ingen klösträdkatt, han ligger hellre på golvet på en matta, filt eller kudde (helst).

Vi har även en kattställning i gillestugan och en på altanen under tak. Den i gillestugan används mest av barnen att ställa leksaker på. 🙂 Absolut inget fel på den, men den står under trappan så placeringen är inte så kul för katterna. De är aldrig där.
Den på altanen är Disneys favorit, vi har haft den rätt länge och den tycker hon verkligen om. Den saknar de alla tre delarna högst upp men det bryr sig inte katterna om, Disney älskar det lilla huset. Där inne ligger hon gärna och spanar ut. Klicka här om du vill se vilken jag menar. Och den här har vi i gillestugan.

Vad har ni för kattställningar hemma och varför har ni valt just dessa? 
spacer

2 comments on “Att välja rätt kattställning/klösträd

  1. Agnes

    Hej Anne-Sofie, jag köpte det för flera år sedan. Vet faktiskt inte vart de säljs idag. Ska kika en vända och se om jag hittar. 🙂

  2. Anne-Sofie Angelsiöö

    Vart har vi köpt detta katträd?

Leave a reply