Cindy 10 år

Till minne av våran älskade Cindy

Bild-2

Glömmer aldrig första gången jag såg dej….
Jag och min sambo skulle åka och titta på en blå perser pojk till min mormor.
Väl där så fanns det ett tiotal kattungar och ett tiotal vuxna katter -rena paradiset för en kattälskare som mej… De små skutta omkring och busade… MEN det var bara EN jag såg och det var lilla blåvita tjejen med de stora runda ögonen  -du var det sötaste jag sett, kunde inte slita ögonen ifrån dej… Absolut kärlek vid första ögonkastet… Vi skulle ju inte ha någon katt vi hade ju två hemma men uppfödaren såg väl att jag var helt betagen så hon sa att jag kunde få köpa en också men du var inte till salu -var meningen att du skulle stanna hos uppfödaren som avelshona…

MEN efter tag så sa uppfödaren att hon kunde tänka sej att sälja dej till rätt person… Hon sa också att hon säkert skulle ångra sej… Men jag tror hon såg att vi föll för dej pladask…Hade bestämt en liten blå perser pojk till min mormor vid namn Cowboy. Vi bestämde att vi skulle åka hem och tänka över det, väl hemma så slängde mej på telefonen och ringde uppfödaren och frågade om vi verkligen fick köpa dej och då sa hon -ja det känns så rätt…

Och vi var så glada att få in dej i våra liv… Kan sammanfatta dej med 4 ord: snäll, glad, smart och bestämd… Och det har du tydligen från din mamma, som uppfödaren hade hos sej, så ni ska ha varit jättelika… Du är den enda katt jag sett som viftade på svansen av glädje… och klurade ut det mesta -ibland undrade jag om du inte förstod allt vi sa -man såg så tydligt i ditt ansikte att du förstod…. Så uttrycksfullt ansikte… Bestämd var du också… Ville du nåt så kom det ett bestämt jam med din hesa góa röst och fattade man inte så kom du upp du så nära du kunde för att visa att du ville nåt och det NU… När vi skulle gå ut på gården så satt du vid dörren och vänta tills jag var färdig, sen sprang du ner och satte dej vid ytterdörren och vänta så jag fick ta på halsbandet och väl ute så gick du som en hund -i din egen takt förstås… När du kom till oss så tog det tre dagar, sen du var uppe på mamis kudde och mjölktrampa i håret och det fortsatte du med i alla år… La jag mej inte fort nog så kom det ett bestämt uttdraget jaaaam, sen trampa du och spann så det dundra…

Du fick problem med dina ögon när du var 2 år och fick operera dom flera ggr. Men inte värre än att du kunde se iaf och för oss var du ju vackrast ialla fall…Gör ont i hjärtat om din sista tid med astma och lunginflammation som sedan blev kronisk… Du togs ifrån oss alldeles för tidigt och vi saknar dej så mycket…

Jag drömde mardrömmar i 10 mån om din sista tid på blåstj-djursjukhus… Sista gången jag drömde om dej var i februari, nästan 1 år efter att du somna in…
Du var så glad, kom och ”bumba” dej mot mina ben och visade bara som du kunde hur glad du var… Var precis som du ville säga – ”jag har det bra nu mami sluta va lessen…” Efter det har jag inte drömt några mardrömmar om dej… Vi kommer alltid att sakna dej och önska att slutet varit bättre för dej…

För oss var du inte ”bara” en katt utan en älskad familjemedlem och vän med en stor personlighet…
Som gav så mycket glädje…
Våran egen lilla prinsessa…
Vi är så glada och tacksamma att vi fått lära känna dej…
För alltid i våra hjärtan… Mamis stora lilla tös!

y1piatLXeB0F9RhPGxj5x6s5LczGDg3a0zSlJBgTrQyz7fLARXrTW7kh_qJHRn2SFbEuEMmfZjjne4

Lonely spice girl ”Cindy”
23/3-98 – 27/3-08
Ögon kan tindra munnen kan le…. sorgen i hjärtat kan ingen se

För alltid i våra hjärtan
Mami, papsen och dina ”syskon”

spacer

8 comments on “Cindy 10 år

 1. Johanna

  Vad hemsk! Fick en klump i halsen av att läsa det. Känns så hemskt! Usch, vill inte tänka på den dagen då mina älskade katter inte längre lever. Hoppas den dagen ALDRIG kommer! Katter är dom mest underbaraste djur som finns!

 2. christell

  Tack vad gulliga ni är…:) läste i expressens husdjur att sorgen efter ett älskat djur kan jämföras med att förlora ett barn, och då undrar jag naturligtvis -hur orkar man vidare efter ett barn då… Att jag orkade var ju för jag hade 5 st till att ta hand om annars vet jag inte hur det gått… går inte en dag utan att jag tänker på henne… hon va så rolig när vi skaffade fontänen så var de andra misstänksamma men hon hoppade bestämt upp på bordet och börja dricka -inget fjanteri där inte.. va alltid tvungen att kolla vad det var som var nytt… när vi köpt nåt el så, så kunde hon tvärstanna och kolla (enstirrade) -aha där är ny grej… så himla rolig…:) det är väl de minnena man kommer att ha kvar ist för de svåra och sorgliga…
  Kram på er och tack för att ni ville läsa om våran Sessa

 3. Kattmamma

  Christell, det känns underbart för mig att kunna ge dig en plats att skriva av dig på så du kommer en bit på vägen i din sorg. Du anar inte hur bra det känns i mitt hjärta!

  Du är mer än välkommen med dina känslor och tankar!

  Det är självklart ni andra oxå! Det är därför kattlivet finns. För att vi ska kunna ta hjälp av varandra om det behövs. För att vi ska kunna stötta varandra om vi kan. Och sist men inte minst; för att vi ska kunna prata katt 24/7.Så kör hårt tjejer! 🙂

  KRAM

 4. christell

  Tack
  det är ju det att alla katter har ju sitt… ingen katt är ”bara” en katt… Jo hon var var jätte trygg i sej själv… känns så bra att fått skriva av sej lite… och då särskilt till kattälskare som förstår hur älskad en katt kan vara… Kram

 5. Heidi.kattbloggen

  Va fint du skrev om din lilla prinsessa, blev väldigt rörd. Vet själv hur det är att förlora en älskad katt alldeles förtidigt 🙁

  I början känns allt så svart men efter ett tag så kan man börja minnas dom roliga sakerna man gjorde med sin älskling. Men man slutar aldrig sakna. Jag tror på reinkarnation och tror säkert du och Cindy kommer träffas igen. Precis som jag tror att jag och min O`Malley kommer träffas igen.

  kram på dig

 6. Kattmamma

  Visst var hon fin. 🙂 Man ser verkligen vilken lycklig och trygg katt hon var.
  Tack Christell för att jag fick publicera detta. 🙂

  KRAM

 7. nadja

  va fint skrivet fick tårar i ögonen !! va fin hon var

 8. christell

  Hej
  oj på första sidan åxå… mamis prinsessa… hon va så fin så speciell för oss som kände henne… hon tog en bit av mitt hjärta redan från första stund och den tog hon med sej… Kram

Leave a reply